Όταν ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος ξεφεύγει από τα όρια ρόλου του…

0

Μας «εντυπωσίασε» η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρη Σταθόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο.
 

Ιδιαίτερα μας εντυπωσίασε ο πρόεδρος τη στιγμή που ο δημοσιογράφος ζητά να σχολιάσει τη συνομιλία μεταξύ δύο ανδρών της πυροσβεστικής όπου ακούγεται ο ένας να λέει: «Τώρα να καούν και να βάλουν μυαλό ρε φίλε… Ναι μπορεί να έχουμε 50 νεκρούς για πλάκα. Για τον κάθε βλάκα τώρα… Τα όρνια να μείνουν εκεί».
Ο κ. Σταθόπουλος απαντά «Είναι αποσπάσματα που αλλοιώνουν το νόημα,  στο θέμα αυτό έχει γίνει μεγάλη παρεξήγηση. Για το συγκεκριμένο αυτό θέμα δεν είναι έτσι τα πράγματα, έχουν πάρει κάποια αποσπάσματα τηλεφωνικά ανάμεσα σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής στα οποία ο φερόμενος που λέει αυτά τα πράγματα παρουσιάζει στο συνάδελφό του την αγωνία του και την αγανάκτησή του που θέλει να εκκενώσει ένα ξενοδοχείο στην Κινέττα που πλησιάζει η φωτιά και οι άνθρωποι μέσα δεν βγαίνουνε. …Το είπε, είναι καταδικαστέο βέβαια αλλά είναι η αγανάκτηση για να τους σώσει. Ξέφυγε κάποιος τη δεδομένη στιγμή αλλά ήταν πάνω στο άγχος του και την αγανάκτησή του που ήθελε να σώσει τον κόσμο…»
Εκτιμούμε ότι θα μπορούσε ο Πρόεδρος να πει απλά ότι έκανε λάθος ο κακός συνάδελφός του  και όχι να προσπαθήσει με φθηνές δικαιολογίες να τον δικαιολογήσει και  να βγάλει χαζούς τους εισαγγελείς,  χαρακτηρίζοντάς τους εμμέσως μηχανορράφους.
Εκείνο που θα επιθυμούσαμε ένα πούμε στον κ. Πρόεδρο είναι ότι με τα λεγόμενά του ουσιαστικά στοχοποιεί τους συναδέλφους του διότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος αλλά κανένας μας δεν δέχεται ότι οι πυροσβέστες έφταιξαν, άλλωστε η προσφορά του Πυροσβεστικού σώματος στο σύνολό του είναι τεράστια και είναι πλήρως αποδεκτή στην κοινωνία.
Ας προσέξει λίγο ο πρόεδρος γιατί με τέτοιες μπορέι να υπάρξει μεταστροφή στην κοινωνία και από εκεί που οι πυροσβέστες θεωρούταν πάντα ήρωες και είχαν τη συμπαράσταση του λαού, μπορεί να έχουμε διαφορετικές καταστάσεις.
Αν κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι ίδιοι, δεδομένου ότι το πυροσβεστικό σώμα έχει να αναφέρει τόσο και τόσα θύματα, που έχουν πέσει την ώρα του καθήκοντος.

Share.

Comments are closed.