Χαλάνδρι: Παρουσίαση βιβλίου Ιάσoνα Πιπίνη με τίτλο «ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ από τον Τσάβες στο Μαδούρο»

0

Χθες βράδυ στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στο Χαλάνδρι έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη «ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ από τον Τσάβες στο Μαδούρο».
Στην κατάμεστη καφετέρια του βιβλιοπωλείου ο  συγγραφέας συνομίλησε με τον επίσης συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι το συγκεκριμένο πόνημα είναι ένα βιβλίο που στόχο έχει να φωτίσει το παρασκήνιο της κρίσης στη Βενεζουέλα μέσα από μαρτυρίες και άγνωστα ντοκουμέντα. Ακολούθησε γενικότερη συζήτηση για τη Βενεζουέλα μεταξύ του συγγραφέα και των παρισταμένων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης ταξίδεψε δύο φορές στη Βενεζουέλα, όπου συνάντησε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο αλλά και τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ενώ κατέγραψε και τις τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Επιπλέον, συνομίλησε με αρκετούς από τους λεγόμενους πολιτικούς κρατούμενους.
Οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και τα άγνωστα ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο φωτίζουν το σκοτεινό παρασκήνιο της μεγάλης κρίσης στη Βενεζουέλα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ιάσων Πιπίνης είναι ελληνοπερουβιανής καταγωγής δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σύγχρονες Λατινοαμερικανικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία και πτυχιούχος Ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού, Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο (1968-1975), ο οποίος υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκαετία του 1970 στη Λατινική Αμερική, αλλά και μέντορας του Ούγο Τσάβες.
Από το 2000, και για δεκαοκτώ χρόνια, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, ενώ σήμερα εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. Συνεργάστηκε με τα ισπανόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα TVE, Telesur και Hispan TV της Βενεζουέλας.
Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βενεζουέλα, Κολομβία, Περού, Κούβα, Παναμά, Βολιβία και Κόστα Ρίκα. Έχει συνεργαστεί και έχει πάρει συνεντεύξεις από τον Ούγο Τσάβες και τον Έβο Μοράλες, καθώς και άλλες σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες της Λατινικής Αμερικής.
Το 2005 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.americalatina.gr, που δημοσιεύει ειδήσεις από τη Λατινική Αμερική.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.