Για να αποφύγει βαριά ήττα ο Τσίπρας ρίχνει στην μάχη των ευρωεκλογών και υπουργούς – Άλλα ονόματα

0

Άνοιξη ή Φθινόπωρο οι εθνικές εκλογές; Να ένα καλό ερώτημα που μεγεθύνεται από τις πληροφορίες ότι ο Τσίπρας ρίχνει στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019 του ΣΥΡΙΖΑ υπουργούς. Ήδη έχει κλειδώσει η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ακούγονται και άλλα «βαριά» ονόματα υπουργών
Η πληροφορία αυτή που επιβεβαιώνεται από διαφορετικές πηγές και αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης, πιθανώς απομακρύνεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών τον Μάιο. Αντίθετα, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός επιλέγει να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών, επιστρατεύοντας πρωτοκλασάτα ονόματα, ώστε τουλάχιστον να αποφύγει τη βαριά ήττα.
Εκτός από την Έφη Αχτσιόγλου, θέση στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι φυσικά και οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι υποψηφιότητες του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γιάννη Μουζάλα, της Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.
Επίσης για το ευρωψηφοδέλτιο ακούγονται ακόμα, χωρίς όμως καμία επιβεβαίωση, τα ονόματα του Ηλία Νικολακόπουλου, καθώς επίσης και αυτά της Ράνιας Σβίγκου, του Γιώργου Κυρίτση, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Γιάννη Μπουρνούς.
Από τον χώρο της Κεντροαριστεράς επίσης ακούγονται πολλά ονόματα, αλλά η εικόνα δεν είναι ακόμα σαφής. Πιθανολογούνται ως υποψήφιοι οι Λούκα Κατσέλη, Μαριλένα Κοππά, Σωτήρης Βαλντέν και Μαρία Ρεπούση.

Ο Μητσοτάκης δίνει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές
Για άλλη μια φορά οι ευρωεκλογές θα πάρουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Αυτός ο χαρακτήρας, των εθνικών εκλογών είναι άλλωστε μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού αυτή είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα δώσει στη μάχη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρα δημοψηφίσματος.
Άλλωστε έτσι  αντιλαμβάνεται το εκλογικό σώμα τη μάχη των ευρωεκλογών και φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Από τη μεγάλη συσπείρωση της ΝΔ, που προκύπτει από το σαφές διακύβευμα που τίθεται εκ των πραγμάτων, που δεν είναι άλλο από το «ναι ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πώς ο Τσίπρας θα μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις της ήττας του
Ο Αλέξης Τσίπρας, που φυσικά δεν υποτιμά τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων και γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, ελπίζει ότι θα μπορέσει μετριάσει τις εντυπώσεις της ήττας. Αυτό ελπίζει ότι θα το πετύχει λόγω του γεγονότος ότι οι ευρωεκλογές θα συμπέσουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και αυτό θα κινητοποιήσει μεγάλο μέρος των απρόθυμων και απογοητευμένων ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος του 2015, που σε διαφορετική περίπτωση θα επέλεγαν την αποχή.

Και ενδεχομένως αυτή η συμμετοχή να του επιτρέψει να κερδίσει ένα σχετικά αξιοπρεπές αποτέλεσμα, με μικρότερη διαφορά από τη ΝΔ από όσο προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, που με τη σειρά του.

Share.

Comments are closed.