ΚΙΝΑΛ: Η εκδήλωση με Μπούλμαν στοχεύει σε ένα πλασματικό προοδευτικό προφίλ, για την επιβίωση Τσίπρα

0

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα έκαναν στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, με αφορμή την εκδήλωση με ομιλητή τον Ούντο Μπούλμαν, όπου χαιρέτισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Είναι ένα ιδιωτικό πάρτι του κ.Τσίπρα, που διοργανώνει η κυρία Κατσέλη», είπε μιλώντας στον Alpha 989 ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, κάνοντας λόγο για ‘προπαγάνδα’ που θέλει να περάσει προς τα έξω ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι η όλη εκδήλωση δεν έχει καμία σχέση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές υπό την έννοια ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές συναντήθηκαν πριν από δέκα μέρες στη Μαδρίτη και καθόρισαν τόσο την ατζέντα τους όσο τις συμμαχίες τους και κυρίως τον υποψήφιό τους για την ηγεσία της. «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάθροιση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν στηρίζει τον κ. Τίμερμανς που είναι ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Κανένας δεν ξέρει ποιον στηρίζει ο κ.Τσίπρας», είπε, παραπέμποντας στο κείμενο της Μαδρίτης για την ατζέντα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και θυμίζοντας πως για εκείνη τη διαδικασία, ο κ. Τσίπρας δεν είχε καν …πρόσκληση. «Ενώ ο κ. Τσίπρας θέλει να φτιάξει ένα κουστούμι ότι ‘εγώ είμαι σοσιαλιστής’, δεν στηρίζει τον σοσιαλιστή υποψήφιο στην Ευρώπη και οι πολιτικές του επιλογές στην πατρίδα μας, είναι συντηρητικές», είπε.

Για πρόθεση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ένα ‘πλασματικό προοδευτικό προφίλ’ με μοναδικό στόχο την προσωπική επιβίωση του ίδιου του κ. Τσίπρα, μίλησε από την πλευρά του ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης. «Είναι ικανός να πετάξει ακόμα και τους βουλευτές του, που επί τέσσερα χρόνια ψήφιζαν τα πάντα για να τον κρατήσουν στην εξουσία, και να τους αντικαταστήσει με όσους πρόθυμα του παρέχουν μία βολική στήριξη. Ακόμη και σε αυτούς, οι οποίοι πριν από μερικές μέρες τον έβριζαν, αν του προσφέρουν μία σανίδα σωτηρίας ή μία … ‘γέφυρα’ για να υποστηρίξει το ‘προοδευτικό’ του αφήγημα, είναι διατεθειμένος να τους ενσωματώσει με το αντίστοιχο αντάλλαγμα στο σχέδιό του», είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, τονίζοντας ότι η έννοια του προοδευτικού και του Σοσιαλδημοκράτη δεν διαμορφώνεται μόνο από το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, αλλά από την πολιτική που εκφράζει και εφαρμόζει…

Share.

Comments are closed.