Εξαγγέλθηκαν δέκα χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία σε βάθος τετραετίας

0

Μπαράζ προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά… την επόμενη τετραετία. Σήμερα ήταν σειρά του υπουργείου Υγείας να υποσχεθεί 10.000 προσλήψεις
Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησαν οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά το σάλο με το δάνειο.
Για «πολύ μεγάλη επένδυση στην αξιοπιστία του δημοσίου συστήματος υγείας και μια επένδυση στην αξιοπρέπεια των πολιτών της χώρας και στο κοινωνικό κράτος», έκανε λόγο ο κ. Ξανθός, προσθέτοντας πως «οι προσλήψεις δίνουν τη δυνατότητα να καλύψουμε με επάρκεια και ασφάλεια τις ανάγκες όλων των δομών και υπηρεσιών του συστήματος υγείας».
Έτσι, ανακοινώθηκαν συνολικά 10.000 μόνιμες προσλήψεις, εκ των οποίων 4.000 γιατροί και 6.000 νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό. Από αυτές, οι 2.500 (1.000 γιατροί, 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) θα πραγματοποιηθούν εντός του 2019, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Οι προσλήψεις των γιατρών θα γίνουν μέσω των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Γιατρών. Στη σχετική διαδικασία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και συμβασιούχοι γιατροί, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας.
Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο προσωπικό θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Share.

Comments are closed.