Φώφη Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω στον Τσίπρα να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα ο οποίος είναι βαρίδι για την Αριστερά

0

Επίθεση εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, γιατί επιχειρούν να λεηλατήσουν την κεντροαριστερά με τις πρωτοβουλίες για «προοδευτική διεύρυνση».
«Όσον με αφορά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα», τόνισε και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός είναι σε απόγνωση μπροστά στην ήττα», δήλωσε η κ. Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον Τσίπρα «βαρίδι» για την αριστερά και για τη χώρα, ενώ σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ.
«Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα με την Κεντροαριστερά. Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής», είπε η κ. Γεννηματά κατά την ομιλία της σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ.
Για την κυβέρνηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει «τελειώσει» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία βουλευτικών εκλογών.
Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε πως με αυτήν ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις ζημιές:

  • Παρέδωσε τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους γείτονες, ενισχύοντας τον αλυτρωτισμό τους. Επικαλούμενη μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητά με την Ελλάδα είναι και αυτό των συνόρων, όπως και τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην δεσμεύσει τη χώρα στα εθνικά θέματα τώρα που τελειώνει η θητεία του.
  • Προκάλεσε νέο διχασμό, διότι αρνήθηκε να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση στο κρίσιμο εθνικό θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια.
  • Προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό, αφού προχώρησε σε πολιτικές συναλλαγές με βουλευτές και διέλυσε κόμματα προκειμένου να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Όλα αυτά» τόνισε η κ. Γεννηματά «είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής. Η κρίση της Δημοκρατίας έχει όνομα, το όνομα Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι βαρίδι για την Αριστερά, είναι βαρίδι για τη χώρα».

Share.

Comments are closed.