Νίκος Φασφαλής: Ανακοίνωση για την χορήγηση στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς άδειας ανατροφής!

0

Ο αιρετός εκπρόσωπος στο ΚΥΣΠΕ, των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ανακοίνωσή του σχολιάζει την τροπολογία 1946/47 που δίνει το δικαίωμα σε μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς να λαμβάνουν άδεια ανατροφής παιδιού 3 μηνών και 15 ημερών, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
«Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία 1946/47 που δίνει το δικαίωμα σε μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς να λαμβάνουν άδεια ανατροφής παιδιού 3 μηνών και 15 ημερών!!!
Το διάστημα αυτό λογίζεται και ως χρόνος διδακτικής υπηρεσίας και ασφάλισης. 
Θεωρώ πως είναι θετικό βήμα από πλευράς του Υπουργείου και αποτέλεσμα των αγώνων του οργανωμένου εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος
Η άδεια αυτή πρέπει να χορηγηθεί ανεξαρτήτως της σύμβασης αφού πια δεν έχουμε αναπληρωτές μηνών αλλά μόνιμους αναπληρωτές 15ετιας και πλέον.
Έγινε ένα θετικό βήμα, ο αγώνας όμως για την πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών συνεχίζεται!!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας, χωρίς να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω στις διεκδικήσεις μας και χωρίς συμβιβασμούς, διεκδικώντας λύσεις για όλες και όλους τους συναδέλφους και πάνω απ’ όλα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!!!!!»

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

 

Share.

Comments are closed.