Νέα επίθεση της «Εφημερίδας των Συντακτών» στον Πολάκη: Έπρεπε να έχει πάει σπίτι του από καιρό

0

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τη σημερινή επίθεση της «ΕφΣυν» στον Παύλο Πολάκη. Επίθεση και για το δάνειό του και για την ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα. Σε άρθρο που υπογράφει ο νέος διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Σωτήρης Μανιάτης, αναφέρεται:
«Δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό -και μάλιστα υπουργό– ένα ποσό τέτοιου ύψους ως καταναλωτικό δάνειο, δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά; Είθισται, αλήθεια, υπουργός να τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη, να τον μαγνητοφωνεί, να του υποδεικνύει τι να κάνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να απειλεί σε περίπτωση που δεν το… πράξει; Μετέπειτα, ενώ έχει εμφανιστεί πλήρως ο διάλογος, είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους; Μας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά;
Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν αναμενόμενη αλλά λίγο θα έπρεπε να απασχολεί αν πρόκειται για υποκλοπή ή όχι, αν παραποιήθηκε ή όχι η συνομιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα. Στην κυβέρνηση όμως, αλήθεια, θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες από υπουργούς είναι επιτρεπτές; Και θα το ρίξουν και πάλι στο «τι να κάνουμε, έτσι είναι ο χαρακτήρας του αλλά κάνει δουλειά και είναι έντιμος»;
Βέβαια, θα μου πείτε το ύφος, το ήθος και η αμετροέπεια του κ. Πολάκη είναι γνωστά και θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό, από τότε που εμφανίστηκε με προκλητικό τρόπο σε εκδήλωση στο υπουργείο του να καπνίζει! Αλλά αυτά προφανώς σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα δυστυχώς…».
Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που η «ΕφΣυν» επετέθη σε κυβερνητικό στέλεχος ήταν στον Πάνο Καμμένο, λίγο πριν από το οριστικό διαζύγιο του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Αλέξη Τσίπρα. Ενώ εναντίον του Παύλου Πολάκη είχε προηγηθεί και άρθρο της εφημερίδας με τον εύγλωττο τίτλο «Σαχλαμαρόμαγκας», που πολύ είχε ενοχλήσει τον αναπληρωτή υπουργό.
Όλα δείχνουν ότι το γυαλί έχει σπάσει…

Share.

Comments are closed.