ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο €100.000 από τη χρεοκοπημένη Attica Bank

0

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί αποκάλυψη – βόμβα ότι ο Παύλος Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ, από τη χρεοκοπημένη Attica Bank. Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με ζητήματα ηθικής, για το πώς ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης επιτυγχάνει τόσο γρήγορη έγκριση και εκταμίευση σε ένα τόσο μεγάλο ποσό, από μια κρατική, και μάλιστα χρεοκοπημένη τράπεζα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατάφερε να πάρει σπαστό προσωπικό δάνειο, 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank. Και αυτό μάλιστα βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ
Να σημειωθεί ότι το δάνειο ελήφθη με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και με αμφίβολες εγγυήσεις.
Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.
Πόσο μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.
Ελπίζουμε να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν, γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Αναμένουμε!

Share.

Comments are closed.