Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του οικουμενικού πατριαρχείου

0

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στη Βουλή, με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος και ο κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, Νομικός Σύμβουλος.
Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν, επίσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.
Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με τις θέσεις τους για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, το διάλογο με την κυβέρνηση, τη μισθοδοσία των κληρικών, καθώς και για άλλα ζητήματα.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ, που ανέπτυξε και στην πρόσφατη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης, στη βουλή, για τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Επανέλαβε τη θέση για την κατοχύρωση της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των κληρικών, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα μελετήσει συγκεκριμένα όλες τις προτάσεις τους.

Share.

Comments are closed.