Φώφη Γεννηματά: Υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Όχι στον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ

0

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επενδύσει στο μόνο που του έμεινε, στον διχασμό» τόνισε η Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη Συνταγματική αναθεώρηση.
Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επένδυσαν στην αναθεώρηση για να αντλήσουν κομματικά οφέλη θολώνοντας το μήνυμα που πρέπει να έχει η αναθεώρηση, τη συναίνεση. «Η αναθεώρηση πνίγηκε στο μύλο της κομματικής διαπάλης. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία» τόνισε

Μη κρατικά Πανεπιστήμια
Η Φώφη Γεννηματά, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων για να μπει – όπως είπε – ένα τέλος στη σημερινή υποκριτική κατάσταση της λειτουργίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε γκρίζα ζώνη και για να σταματήσει το φαινόμενο να φεύγουν ελληνόπουλα στο εξωτερικό για να σπουδάσουν.

Πρόεδρος Δημοκρατίας
Ζητήσαμε να αναθεωρηθεί το status για τη βουλευτική ασυλία είπε η κ. Γεννηματά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίμαχο άρθρο 32 περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Διαφωνούμε με τον λαϊκισμό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που αλλοιώνει τη μορφή του πολιτεύματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το ζήτημα. Το περιεχόμενο αυτής της θα πρέπει να καθοριστεί από την πλειοψηφία των 2/3 της επόμενης Βουλής».

Θρησκευτική ελευθερία
Αναφερόμενη στο θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας επανέλαβε την ανάγκη εισαγωγής ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 3, βάσει της οποίας η επικρατούσα θρησκεία δεν θα επιδρά στην θρησκευτική ελευθερία κάθε πολίτη.

Άλλες διατάξεις που υποστήριξε η κ. Γεννηματά
♦ Τη διατύπωση διάταξης για τον σεβασμό και τη προστασία κάθε ατομικής διάκρισης και προσανατολισμού.
♦ Την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να σταματήσουν οι επιδοματικές πολιτικές και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.
♦ Την κατοχύρωση της αυτοτέλειας τον ΟΤΑ.
«Στεκόμαστε, λοιπόν, απέναντι στο συνταγματικό λαϊκισμό», ανέφερε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε: «Απέναντι στις πρόχειρες λύσεις. Στις τοξικές συνταγές. Στον ανέξοδο ακτιβισμό. Σε κάθε εξω-θεσμική παρέμβαση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων αντι-δημοκρατικών στοιχείων.
Με τις προτάσεις μας ανακόπτουμε την υποβάθμιση του κύρους των θεσμών, αξιώνουμε την εμπέδωση του Κράτους Δικαίου, διεκδικούμε την ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, στοχεύουμε στην εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας, διαφυλάσσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχεδιάζουμε μια ισχυρή Ελλάδα της γνώσης και της έρευνας
».

Θέλουμε, κατέληξε η κ. Γεννηματά «ένα νέο Κράτος, αποκεντρωμένο, σύγχρονο, εξωστρεφές. Κόντρα σε όσους ναρκοθετούν την πορεία μας προς το αύριο, θα επιμείνουμε στο δρόμο της προόδου και της αλλαγής».

Share.

Comments are closed.