Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Τσιρώνη κόντρα στον Ηλιόπουλο

0

Παγωμάρα, αμηχανία και οργή έχει προκαλέσει στην Κουμουνδούρου η επιλογή του Γιάννη Τσιρώνη από τους Οικολόγους Πράσινους, να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, απέναντι στον Νάσο Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ.
Να θυμίσουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι σε πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μετέχουν στην κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Δημαρά ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Τσιρώνη των Οικολόγων Πράσινων για τον Δήμο Αθηναίων.
Πάντως το κόμμα των Οικολόγων είχε ενημερώσει εδώ και καιρό το ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεσή του να υποστηρίξει ξεχωριστή υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων, συζητώντας και ζητώντας την του στήριξη κυβερνώντος κόμματος.
Βέβαια, αυτή η συζήτηση είχε γίνει πριν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει στην επιλογή Ηλιόπουλου. Ωστόσο ήταν ξεκάθαρο ότι η Κουμουνδούρου δεν συζητούσε να μην κατεβάσει δικό της υποψήφιο στην Αθήνα. Έτσι, το τελευταίο διάστημα πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων, ωστόσο ο Γ. Τσιρώνης και η πολιτική του κίνηση δεν μεταπείστηκαν.
Έτσι τώρα διεκδικεί στα ίσια την ψήφο των Αθηναίων κόντρα στην επίσημη επιλογή της Κουμουνδούρου, στο πρόσωπο του Νάσου Ηλιόπουλου.
Η συνέπειες των ενεργειών του κ. Τσιρώνη λόγω της υποψηφιότητα θα είναι μάλλον η στέρηση στον Γ. Τσιρώνη της υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές καθώς πολλοί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο.
Το βέβαιο είναι πάντως ότι στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η υποψηφιότητα αυτή υπονομεύει ουσιαστικά την επίσημη ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΗ υποψηφιότητα του κ. Ηλιόπουλου από ένα κόμμα με το οποίο συνεργάζεται στην κυβέρνηση.

Share.

Comments are closed.