Φώφη Γεννηματά: Η συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά θα σας ακολουθεί για πάντα κ. Τσίπρα

0

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, από τον Βόλο και την Καρδίτσα όπου βρέθηκε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης.
«Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο πρέπει να πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στα κομματικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής σε Βόλο και Καρδίτσα, ενώ συμπλήρωσε:« Όσο μας χτυπούν τόσο εμείς θα δυναμώνουμε. Η παραμονή αυτή της κυβέρνησης στον τόπο μόνο ζημιές φέρνει. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να ορίσουν ημερομηνία εκλογών. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή». 
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε σε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι με μια κίνηση έκανε μεγάλες ζημιές. «Η πρώτη με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης. Η δεύτερη καθώς αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον ελληνικό λαό
Παράλληλα, τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας από πολιτικός χορηγός της δεξιάς, γίνεται πια και χορηγός της Χρυσής Αυγής. Δυο λέξεις αποτυπώνουν την κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία μας: Παρακμή και Εκφυλισμός. Αρχιτέκτονας αυτής της παρακμιακής κατάστασης είναι ο πρωθυπουργός. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο».
Υπογράμμισε ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς». «Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος. Είναι η ΝΔ που βάφτισε “επανίδρυση” τη διάλυση του κράτους. Που αποσάθρωσε την ελληνική οικονομία, λίγα μόλις χρόνια μετά το απόγειό της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση και στα Μνημόνια. Δεν τα λέμε πια μόνο εμείς. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Ο Στέφανος Μάνος είπε προχθές τα πράγματα με το όνομά τους για τις μεγάλες ευθύνες του Κ. Καραμανλή», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
«Αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλυτώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Ψηφίζοντας ΝΔ απλώς βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα από την εξουσία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει» υποστήριξε.
Κάνοντας αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι τα προβλήματα τους είναι μεγάλα και απειλούν το μέλλον τους και προσέθεσε πως η κυβέρνηση αδιαφορεί, επισημαίνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται για την επαναφορά της φορολογίας των αγροτών στο 13% και για κάρτα αγροτικού πετρελαίου ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας.

Share.

Comments are closed.