Ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα – Κλείνουν το Σάββατο τα Τέμπη

0

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αποκλεισμούς δρόμους, προαναγγέλλουν οι αγρότες, ασκώντας νέες πιέσεις προς την κυβέρνηση, με στόχο την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων τους.

To μπλόκο της Νίκαιας
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν το προσεχές Σάββατο στον αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών, στην εθνική οδό Αθηνών — Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, κλειστή για ένατη ημέρα παραμένει η εθνική οδός στον κόμβο της Νίκαιας. Μάλιστα, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, η αστυνομική διεύθυνση υλοποιεί προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.).
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, υποστήριξε ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» έσπευσε να προσθέσει.

Η κατάσταση στον Λαγκαδά
Στον κόμβο Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης — Καβάλας, οι αγρότες του Λαγκαδά έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

«Μπαίνουμε στον χορό των κινητοποιήσεων, χωρίς ωστόσο να προσχωρούμε επίσημα σε κάποιες από τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον χώρο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.
«Στο μπλόκο θα βρει κανείς αγρότες και κτηνοτρόφους όλων των κομμάτων. Δεν μπαίνουμε υπό την ομπρέλα κανενός. Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας και στηρίζουμε όποιον τίμια παλεύει για τη βιωσιμότητα και την παροχή λύσεων» έσπευσε να προσθέσει.

Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί και στα εξής σημεία του οδικού δικτύου της κεντρικής Μακεδονίας:
Στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών

Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
Στην εθνική οδό Βέροιας-Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
Στο 67ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης
Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

Share.

Comments are closed.