Συγκοινωνίες: Θεαματική αύξηση ελέγχων – 14.850 έλεγχοι εισιτηρίων σε μια μέρα!

0

Θεαματική αύξηση, η οποία πλησιάζει το 300%, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στους ελέγχους κομίστρου που πραγματοποιούνται στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την 1 Φεβρουαρίου 2019 έγιναν 14.850 έλεγχοι, σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι σε σχέση με τον μέσο όρο του Ιανουαρίου. Η πλειονότητα των ελέγχων, περίπου 10.000, στα μέσα σταθερής τροχιάς, που είναι και πιο εύκολοι οι έλεγχοι και 4.870 πραγματοποιήθηκαν στα λεωφορεία.
Για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε τη διαφορά θα πρέπει να δούμε ότι στις 24 Ιανουαρίου, ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε σε μόλις 5.800 ελέγχους. Αυτό τα λέει όλα!
Η εντατικοποίηση των ελέγχων στα μέσα μεταφοράς αποτελεί μία από τις στρατηγικές κατευθύνσεις που έχει δώσει στον ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
Ο στόχος που έχει τεθεί στις εταιρείες αστικών συγκοινωνιών από το Υπερταμείο, είναι η αύξηση των εσόδων τους κατά 10% το 2019, συγκριτικά με τα 220 εκατομμύρια ευρώ που έβαλαν στα ταμεία τους το 2018.
Το σώμα ελεγκτών κομίστρου αποτελείται από περίπου 130 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 80 δραστηριοποιούνται στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ και οι υπόλοιποι στην ΟΣΥ. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κάθε ελεγκτής να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 200 ελέγχους στη βάρδιά του.
Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να πραγματοποιούνται περίπου 25.000 έλεγχοι κατά μέσο όρο καθημερινά.
Εκτός από την αύξηση των ελέγχων κομίστρου ο ΟΑΣΑ έχει αναθέσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να εκπονήσει μελέτη για το χρόνο απόκρισης των πυλών στα μέσα σταθερής τροχιάς, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο με ένα εισιτήριο να περνούν από τις πύλες 2 ή και περισσότερα άτομα.
Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς δεδομένου πως τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 45 εκατομμυρίων ευρώ το 2018, συγκριτικά με το 2017 όταν ανήλθαν σε 173,5 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.