Ο Τάσος Μπιρσίμ τιμά τα 100 χρόνια από την γέννηση Παπανδρέου με ένα  βίντεο που έφτιαξε

0

Ένα βίντεο με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου δημιούργησε ο Τάσος Μπιρσίμ, που έγραψε ιστορία για την τηλεοπτική κάλυψη των προεκλογικών συγκεντρώσεων του πρώην πρωθυπουργού.
Το βίντεο συγκεντρώνει τους 23 σταθμούς στην ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου:
Από την Ελλάδα, στο Χάρβαρντ, την επιστροφή του και την εκλογή του ως πρωθυπουργός της χώρας, το ειδικό δικαστήριο κ.α.
Έμπιστος συνεργάτης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Τάσος Μπιρσίμ συνάντησε για πρώτη φορά τον Ανδρέα Παπανδρέου στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Το 1981 ανέλαβε την πρώτη τηλεοπτική κάλυψη πολιτικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα με ομιλητή τον Ανδρέα και έκτοτε έμεινε στο πλευρό του για 15 χρόνια.
«Μετά την μεγάλη προεκλογική ομιλία του ’81 στο Σύνταγμα οι επαφές μας ήταν πυκνές και εγκάρδιες. Μια φορά με φώναξε για φαγητό, παρήγγειλε λευκό κρασί, με κοίταξε και μου είπε: Αν υπήρχε μετάλλιο σκηνοθεσίας θα σου το έδινα» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο News247 ο Τάσος Μπιρσίμ.
Ο σκηνοθέτης που εισήγαγε την πολιτική στην τηλεοπτική εποχή και σφράγισε με τη δική του τηλεοπτική κουλτούρα τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλύψει πως: «Με τον Ανδρέα επιλέγαμε μαζί ακόμα και το κοστούμι, το πουκάμισο και τη γραβάτα που θα φορούσε».
Η πιο ξεχωριστή στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η προεκλογική ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Σύνταγμα το 1985. Στην τηλεοπτική της μετάδοση, ο Τάσος Μπιρσίμ παρουσίασε μια σύνθεση από δεκαεπτά ομιλίες του Ανδρέα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας που ενώθηκαν με την ζωντανή εικόνα από τη συγκέντρωση.

Δείτε το βίντεο του Τάσου Μπιρσίμ για τα 100 Χρόνια Ανδρέας Παπανδρέου

Share.

Comments are closed.