Γιατί κάνουν όλα τα χατίρια του Καμμένου; Ποιους απειλεί;

0

Η στάση του Καμμένου, από την ώρα που έφυγε από την κυβέρνηση, δείχνει τα τελευταία να τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό σπεύδει να του κάνει όλα τα χατίρια.
Από την στιγμή που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ένιωσε ότι θα χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, με τις προσχωρήσεις των δικών του βουλευτών στην πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, καθημερινά εξαπολύει απειλές.
Οι απειλές αυτές μάλλον πιάνουν τόπο μιας και η κυβέρνηση υποκύπτει στους εκβιασμούς του. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από χθες με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής. Σήμερα ακολούθησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, που δήλωσε: «Τα κόμματα που έχασαν τους βουλευτές τους θα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και σήμερα μετά από τροποποίηση στον κανονισμό της Βουλής που θα γίνει ύστερα από συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις τις επόμενες μέρες».
«Κατά συνέπεια», πρόσθεσε ο υπουργός «και κάθε πολιτικός αρχηγός θα εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα και τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού κόμματος. Δεν θέλουμε να διαλύσουμε κανένα κόμμα, σημείωσε. Το διαζύγιό μας με τους ΑΝΕΛ δεν είναι δήθεν, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες».

Υπάρχουν απειλές για αποκαλύψεις
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται η κυβέρνηση να φοβάται ότι ο Καμμένος μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά, εφόσον τον οδηγήσουν στα άκρα, καθώς κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να πει και κυρίως τι μπορεί να ξέρει και να το δημοσιοποιήσει.
Ας δούμε τις μέχρι τώρα απειλές του προέδρου των ΑΝΕΛ προς την κυβέρνηση

Απειλή 1: Η Κυβέρνηση δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση (θα την ρίξει)
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «στήσει» την διάλυση της ΚΟ, «έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα» και ότι, «αν προχωρήσει η αποστασία με τον τρόπο που το έχουν στημένο», οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν από τις 25 Μαρτίου, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν θα κάνουμε παρέλαση»…
Η απειλή ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση δεν μπορεί να εξηγηθεί με την ψήφο του Πάνου Καμμένου στην Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον έχει ανάγκη, αφού διαθέτει πλειοψηφία 151 βουλευτών. Έχει να κάνει με το τι μπορεί να αποκαλύψει, σχολιάζουν στελέχη της αντιπολίτευσης που παρακολουθούν με πολύ προσοχή τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του πρώην συνεταίρου του κ. Τσίπρα.

Απειλή 2: Οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού (κ. Θάνου)
Μια από τις πιο «καυτές» παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Άμυνας ήταν αυτή για την Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε ότι αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και τυχόν αποκαλύψεις από πλευράς του Πάνου Καμμένου μπορεί να τινάξουν στον αέρα όλη την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, στην οποία ποντάρει προεκλογικά η Κυβέρνηση.
Σε συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος μίλησε για παρεμβάσεις συμβούλων του πρωθυπουργού προς δικαστές, υπογραμμίζοντας: «Όταν οι εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές «άστο αυτό για παρακάτω», τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς. Περισσότερο όμως προσβάλλει τη δημοκρατία και τους πολίτες».
Η αναφορά ήταν σαφώς για την κ. Βασιλική Θάνου και η φράση δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τυχαία. Ήταν δανεισμένη από τα όσα κατήγγειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, λίγο πριν παραιτηθεί, καταγγέλλοντας ότι δεχόταν πιέσεις από τον «Ρασπούτιν», δηλαδή τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να ασκήσει διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, έστω και χωρίς στοιχεία. Και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν, φερόταν να της έλεγε της κ. Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ξέρει κάτι παραπάνω ο Πάνος Καμμένος για δάχτυλο του Μαξίμου στην Δικαιοσύνη;

Απειλή 3: Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο Νίκος Κοτζιάς
Είμαι άγνωστο τι στοιχεία διαθέτει και τι προτίθεται να αποκαλύψει-αφού έχει ‘ηδη προκληθεί- ο Πάνος Καμμένος, για την υπόθεση των Σκοπίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ακόμα και αν όσα λέει δύσκολα μπορούν να αποδειχθούν, οι κατηγορίες που απευθύνει για μυστική συμφωνία Κοτζιά – Ζάεφ, πριν ακόμα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι προφανές ότι προκαλεί μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση. Ενώ η πρόσφατη συνάντηση Ζάεφ με τον επενδυτή Σόρος, έδωσε αληθοφάνεια και βάση στις κατηγορίες Καμμένου ότι ήταν ο Σόρος εκείνος που πίεσε τον Κοτζιά, να συμφωνήσει με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Απειλή 4: Οι βίζες του ΥΠΕΞ
Κατά καιρούς ο πρώην υπουργός Άμυνας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία για παρανομίες στις βίζες που έχει δώσει το Υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο κ. Κοτζιάς θα προφυλακιστεί για τις βίζες και ότι από πίσω του είναι ο Τζόρτζ Σόρος. «Θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω να μου κάνει μήνυση. Ο Κοτζιάς έχει κάνει παράνομες ενέργειες έχω έτοιμους φακέλους για τη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και σε άλλη στιγμή: «Δεν ξέρω αν υπάρχει μίζα, αλλά φοροδιαφυγή υπάρχει σίγουρα. Θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Δεν ξέρω αν πήρε λεφτά ο Κοτζιάς, αλλά παρέδωσε τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών σε εταιρεία που καταλήγει σε off shore του Σόρος». Υποστήριξε επίσης πως «όλη η ιστορία των Σκοπίων είναι μια μπίζνα».
Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμα ότι «πίσω από το διαγωνισμό που έγινε, υπάρχουν υπεράκτιες εταιρείες από την Κύπρο, οι οποίες υποκρύπτουν άλλον ιδιοκτήτη από αυτόν που φαίνεται. Το δεύτερο είναι ότι έγιναν παρεμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο κύρωσης ενός διαγωνισμού ο οποίος είχε αποτύχει και πέτυχε, και τρίτο είναι ότι αυτός που πήρε τον διαγωνισμό έδωσε την εφαρμογή του σε αυτόν που την είχε προηγουμένως».
«Αυτά πρέπει να εξεταστούν όλα και, βεβαίως, προς διερεύνηση είναι το ότι φαίνεται οι υπεράκτιες εταιρείες να καταλήγουν σε άνθρωπο που συνεργάζεται στενά με τον κ. Σόρος», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει για αυτά στον εισαγγελέα.
Επίσης είπε ότι υπάρχει και θέμα χρηματισμού «υπάρχουν καταγγελίες από τα Σκόπια ότι δόθηκαν χρήματα» και έθεσε το ερώτημα αν υπάρχουν μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών που διοχετεύθηκαν στη γειτονική χώρα, προσθέτοντας «αν υπάρχουν και αυτό προς διερεύνηση είναι».

Απειλή 5: Καρφιά για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
Ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει πολλά για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και το κατά πόσον τα πολιτικά πιστεύω των στρατηγών έπαιξαν ρόλο στις πρόσφατες κρίσεις. Σχολιάζοντας τις τελευταίες κρίσεις ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter:
«Δυστυχώς μετά από 4 χρόνια δίκαιων κρίσεων στο στράτευμα επανήλθαν οι κρίσεις με πολιτικά εκδικητικά κριτήρια. Άξιοι ηγέτες όπως οι Αντιναύαρχοι Παυλόπουλος και Διακόπουλος και οι Αντιστράτηγοι Μανωλάκος και Μπίκος καρατομούνται από γιάφκα «Αντωνετσή-Σύριζα. Κρίμα ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ».
Απειλή 6: Θα γίνει της γκαζόζας
Ο Πάνος Καμμένος απειλεί ακόμα με πόλεμο μέσα στην Βουλή. Αποκάλυψε ότι αυτός είπε στον βουλευτή Αριστείδη Φωκά να πάει να πιεί… γκαζόζα την ώρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, που προκάλεσε εμπλοκή στην επιτροπή της Βουλής, με αποτέλεσμα ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος να διακόψει την συνεδρίαση, ενώ εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι πλέον σε όλα τα νομοσχέδια θα γίνεται ονομαστική ψηφοφορία. Αυτός δείχνει ότι ο Πάνος Καμμένος είναι αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τα άκρα. «Ο Τσίπρας μας πούλησε 100 φορές γι’ αυτό θα πίνουμε γκαζόζα στη βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Απειλή 7: Οι σχέσεις με Ρουβίκωνα
Ο Πάνος Καμμένος στο τελευταίο του «χτύπημα» άφησε βαριά υπονοούμενα κατά της κυβέρνησης. «Οι  ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΕΞΗ…» έγραψε στο twitter.Η παρέμβαση αυτή του Πάνου Καμμένου ήταν η απάντηση στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να προωθεί ρύθμιση για να μην διαλύονται οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες και να διατηρούν οι αρχηγοί τα προνόμιά τους, ανεξαρτήτως αν οι βουλευτές τους έχουν αποχωρήσει και οι αρχηγοί έχουν χάσει τον απαιτούμενο αριθμό που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, για την ύπαρξη αυτόνομης ομάδας.
Αν δει κανείς πίσω από τις γραμμής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφήνει να εννοηθεί ότι είναι στοχοποιημένος από τον Ρουβίκωνα και αν διαλύσουν την ΚΟ και χάσει τα κοινοβουλευτικά του προνόμια θα χάσει ταυτόχρονα και την αυξημένη ασφάλεια που διαθέτει ως αρχηγός κόμματος. Με άλλα λόγια «αν πάθω κάτι, το κρίμα στο λαιμό σου» είναι το νόημα.
Υπάρχουν και οι πιο καχύποπτοι που «βλέπουν» έμμεση αναφορά Καμμένου στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ρουβίκωνα.

Share.

Comments are closed.