Ακροδεξιοί λαϊκιστές και άμυαλοι κατά τον Τσίπρα όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία [βίντεο]

0

Στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ η κάμερα κατέγραψε  τους διαλόγους σχετικά την Συμφωνία των Πρεσπών που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη , και με τον πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρχικά ακούγεται να περιγράφει, στους Μακρόν και Αναστασιάδη, τους συμμετέχοντες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα χαρακτηρίζοντάς τους ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές»
Η επόμενη ερώτηση του Εμανουέλ Μακρόν για τον όγκο των διαδηλωτών ο Τσίπρας να κάνει λόγο για περίπου 70.000 πολίτες. Ωστόσο, δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι η προφορά του δεν είναι καλή, διευκρινίζει ότι δεν είπε 17.000 αλλά 70.000. 
Ο Τσίπρας στη συνέχεια εκφράζεται για όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε νέα ερώτηση για το «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ;» ακούγεται να απαντά χαμογελώντας «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκουν κριτική με το μυαλό τους».
Στη συνέχεια του βίντεο ο επόμενος αξιωματούχος που κάνει ερώτηση στον Τσίπρα για τις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, που παρατηρεί προς τον Έλληνα ομόλογό του «φαινόταν δύσκολο απ’ έξω» για να πάρει την απάντηση «φανταστείτε από μέσα. Για αυτό ήταν σημαντικό».

Διαβάστε αναλυτικά του διαλόγους του βίντεο:
Αλέξης Τσίπρας: «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας».
Εμανουέλ Μακρόν: «Πόσοι συμμετείχαν;»
Αλέξης Τσίπρας: «Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17, 70. Δεν ήταν τόσο ογκώδες»
Εμανουέλ Μακρόν: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;»
Αλέξης Τσίπρας: «Ναι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους»
Τζόζεφ Μουσκάτ-πρωθυπουργός Μάλτας: «Φαινόταν δύσκολο από έξω»
Αλέξης Τσίπρας: «Φανταστείτε από μέσα. Για αυτό ήταν σημαντικό»
Τζόζεφ Μουσκάτ: «Εξασφαλίσατε τη θέση σας στην ιστορία»

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Share.

Comments are closed.