ΚΙΔΗΣΟ: Φλόγα σε πυριτιδαποθήκη το κλίμα διχασμού – Μην οδηγείτε το λαό σε νέο διχασμό

0

Τους σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας από το διχαστικό κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών επισημαίνει σε μια νέα ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, του Γιώργου Α Παπανδρέου
Κάνοντας αναφορά στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τονίζει ότι «τα κόμματα και οι πολιτικοί, πρώτοι απ όλους, οφείλουν τώρα να κάνουν ένα βήμα πίσω, βάζοντας τέλος στις υπερβολές και τις ακραίες αξιολογικές κρίσεις – να δώσουν τον τόνο και στα Μέσα Ενημέρωσης». Προσθέτει, πως «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες εναντίον του διχασμού και της βίας, σημειώνοντας πως η πολιτική διαφωνία πρέπει να εκφράζεται χωρίς να δημιουργεί εχθρούς, με όρους εμφυλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:
                                                                           «Ο νέος διχασμός
Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προειδοποίησε τον Ιούνιο και το επανέλαβε λίγο πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πως οφείλουν όλοι να διαφυλάξουν τη συνοχή και την ειρήνη. Να μην οδηγήσουν το λαό σε ένα νέο διχασμό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος – αλλά και δημοσιογράφοι -, επέλεξαν να διαβάσουν ό,τι άλλο ήθελαν στις παρεμβάσεις Παπανδρέου πλην όσων πραγματικά έλεγε, αναλόγως σκοπιμοτήτων και μικροκομματικής σπέκουλας – ό,τι βόλευε τον καθένα, αναλόγως του σεναρίου που υπηρετούσε.

Ουδείς αντιστάθηκε στον πειρασμό να «αξιοποιήσει» τη συμφωνία υπό το πρίσμα της εξυπηρέτησης αλλότριων στοχεύσεων, ακόμη και ανεξάρτητα από το τι πραγματικά πίστευε για αυτήν ή και να αναλύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με όρους «προδοτών και μειοδοτών».
Σε μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση για δέκα και πλέον χρόνια, τέτοιες πρακτικές αποτελούν φλόγα σε πυριτιδαποθήκη. Τα σοβαρότατα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, όπως οι επιθέσεις στη βάση της συγγένειας και δη εντός οικογένειας με διαφορετικές απόψεις, επαληθεύουν τους φόβους μας με το χειρότερο τρόπο.
Κόμματα και πολιτικοί πρώτοι, οφείλουν ΤΩΡΑ να κάνουν ένα βήμα πίσω, βάζοντας τέλος στις υπερβολές και τις ακραίες αξιολογικές κρίσεις – να δώσουν τον τόνο και στα Μέσα Ενημέρωσης. Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες εναντίον του διχασμού και της βίας, τονίζοντας πως η πολιτική διαφωνία πρέπει να εκφράζεται χωρίς να δημιουργεί εχθρούς, με όρους εμφυλίου.
Η ενότητα του Ελληνισμού, δεν είναι μια φράση για τις επετείους και τις εκδηλώσεις, αλλά πρέπει λόγω και έργω να εμπεδώνεται καθημερινά.»

Share.

Comments are closed.