Παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών!!

0

Παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ενόψει της ψηφοφορίας σήμερα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε γραπτή δήλωσή του.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρει πως η κα Μπακογιάννη περιέγραψε ακριβώς πως η χώρα έφτασε με συγκεκριμένη πολιτική στη απόφαση του Βουκουρεστίου, μια απόφαση που είπε δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε», επισημαίνει.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για τεκμηριωμένη από πλευράς ΝΔ κριτική καθώς όπως υπογραμμίζει η διαπραγμάτευση έγινε αδικαιολόγητα βιαστικά.
«Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα», σημειώνει.
Επίσης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ανέφερε πως όφειλε να είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία στις ανησυχίες την πλειοψηφίας των πολιτών.
«Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner