Αντεπίθεση της ΝΔ για τους 158 καλλιτέχνες που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

0

Χθες, την ώρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δόθηκε στη δημοσιότητα μια λίστα 158 καλλιτεχνών που προσυπογράφουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σήμερα, η ΝΔ, μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού, κατήγγειλε ότι οι 158 δεν είναι παρά «συριζοτρόλ» και σύμβουλοι υπουργών.
Ας δούμε μερικούς από αυτούς που υπογράφουν υπέρ της Συμφωνίας κι την άμεση σχέση τους με το ΣΥΡΙΖΑ

 1. Η κ. Κωνσταντίνα Βούλγαρη, σκηνοθέτις, κόρη του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη, είναι διορισμένη όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ στο γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη ως μετακλητή υπάλληλος.
 2. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, υπογράφει ως ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, αλλά είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης.
 3. Η Μαρία Κανελλοπούλου, υπογράφει ως ηθοποιός, αλλά είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
 4. Ο Τάσος Κουράκης, υπογράφει ως πανεπιστημιακός, που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.
 5. Ο Νίκος Μωραΐτηςδηλώνει στιχουργός. Η δράση του στα social media είναι συνεχής, με σχόλια όπως αυτό: «Διαπολιτισμικό σχολείο είπε τα Κάλαντα στον πρωθυπουργό, κάτι φουστανέλες στον Μητσοτάκη. Αυτή είναι η διαφορά που με κάνει υπερήφανο».
 6. Η Μάγκυ Δούσηγράφει κάτω από την υπογραφή της στο κείμενο των 158 σύμβουλος πολιτισμού και επικοινωνίας. Επίσης, είναι διορισμένη στο γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη
 7. Η Ρηνιώ Δραγασάκη, δηλώνει σκηνοθέτης και είναι κόρη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
 8. Η Βασιλική Κατριβάνουγράφει κάτω από την υπογραφή της στο κείμενο για τις Πρέσπες ψυχοθεραπεύτρια, και είναι η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 9. Η Αυγή Προγκίδη, είναι χορογράφος και μέλος γραμματείας τέχνης και πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ.
 10. Ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, που επίσης υπογράφει το κείμενο, δηλώνει μουσικός και σεναριογράφος. Εξαιρετικά δραστήριος στο Τwitter, υπήρξε αρθογράφος στο «Αλ Τσαντίρι» και μετά στο «Κουτί της Πανδώρας»…
 11. Η Άννα Χατζησοφιά, είναι συγγραφέας και ηθοποιός. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την θέση του Παπαδημούλη όταν εκείνος έφυγε για την Ευρωβουλή και τώρα είναι μέλος του συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό.
 12. Ο Ματθαίος Τσιμιτάκηςδηλώνει δημοσιογράφος αλλά είναι διορισμένος στο γραφείο τύπου του Μαξίμου.
 13. Η Όλγα Αθανίτη, δηλώνει ηθοποιός μεταφράστρια. Είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος των «53» του Τσακαλώτου και υπήρξε υποψήφια βουλευτής.
 14. Ο ΌμηροςΠουλάκης, είναι ηθοποιός και είναι γιος του Κώστα Πουλάκη του γγ του υπουργείου Εσωτερικών.
 15. ΟΡήγας Αξελός,είναι ηθοποιός, μέλος του συντονιστικού του τμήματος πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
 16. Η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδηυπήρξε συνεργάτης του Στέλιου Κούλογλου και μετά διορίστηκε δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, υπεύθυνη για το «παρατηρητήριο σεξισμού».
Share.

Comments are closed.