Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και αρθρογράφος μας Σπύρος Παπασπύρος

0

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και αρθρογράφος μας Σπύρος Παπασπύρος.
Ο Σπύρος Παπασπύρος είχε γεννηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961 και καταγόταν από το Καρπενήσι Ευρυτανίας και είχε σπουδάσει Δημόσιο Managment στο Middlesex University της Αγγλίας.
Υπήρξε συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα».
Διετέλεσε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ απ’ όπου παραιτήθηκε το 2011 έπειτα από 11 χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απώλεια του Σπύρου Παπασπύρου
                       «Για το χαμό του επί χρόνια Προέδρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σπύρου Παπασπύρου
Απεβίωσε σήμερα ο συνάδελφος Παπασπύρος Σπύρος, επί χρόνια Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από πολύχρονη μάχη με δυσίατη ασθένεια.
Το αποτύπωμά του στη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ήταν εμβληματικό. Συνδύαζε την αγωνιστικότητα, με την ικανότητα για εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων, καθώς και τη διάθεση για συναινέσεις και συνεννόηση. Τα πέτρινα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών υπήρξε σοβαρός και υπεύθυνος, με κινηματική λογική και αντίληψη, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε με ακρίβεια προβλέψει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και σφράγισε με τη στάση του την πορεία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
Οι αγώνες του, το ήθος του, οι απόψεις του, η στάση ζωής, το κουράγιο του στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του, αποτελλούν για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό στη σκέψη και τη δράση μας.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Γενικό Συμβούλιο τον αποχαιρετάμε από καρδιάς αλλά και με απέραντη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Σπύρο θα σε θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό.
Με επόμενη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για την εξόδιο ακολουθία.
                                                 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Γράφει ο Τάσος Αποστολόπουλος για το Σπύρο Παπασπύρο
«Έφυγε ο Σπύρος Παπασπύρου…
Αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα που πέρασες τον Αχέροντα Σπύρο να δημοσιοποιήσω κάποια γεγονότα και κάποιες σημαντικές συζητήσεις-διαπιστώσεις που κάναμε για το μεγάλο πρόβλημα της υγείας σου. Πριν από χρόνια σε μια συνάντησή μας στην Αθήνα που κουβεντιάζαμε το θέμα της υγείας σου είχες καταλήξει ότι γενεσιουργός αιτία των πρόβλημά των ήταν τα γεγονότα της 28ης Ιανουαρίου 2009 όταν διαδηλώναμε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και τα ΜΑΤ μας κτύπησαν χωρίς λόγο
Εκτός από το ξύλο ένας “αστυνομικός” άδειασε πάνω στο Σπύρο και λιγότερο σε μένα και στον Κώστα Παπαντωνίου με φυσούνα όσα χημικά είχε….. Το Σπύρο τα χημικά τον πήραν στο πρόσωπο. Αυτά τα χημικά πίστευε ο ίδιος ότι του κλόνισαν την υγεία και αυτό μου έλεγε και άλλες φορές που συναντιόμασταν. Οι φωτογραφίες είναι από τα γεγονότα της 28ης Ιανουαρίου 2009.
Στο Καλό φίλε και αγωνιστή Σπύρο. Μπορεί συχνά να διαφωνούσαμε σε πολιτικά ζητήματα είχαμε όμως μια αλληλοεκτίμηση

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ αποχαιρετά τον Σπύρο Παπασπύρο με μια συγκινητική ανακοίνωση.
«Δυστυχώς απεβίωσε ο φίλος, συνάδελφος Σπύρος Παπασπύρος που διατέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Έδωσε γενναία μάχη τα τελευταία χρόνια με αυτοάνοσο νόσημα που έπασχε και τελικά δεν τα κατάφερε. Ήταν αγωνιστής με παρεμβατικό λόγο. Του οφείλουν πολλά οι εργαζόμενοι στην υγεία, την Πρόνοια και οι πολίτες καθ’ ότι συνέβαλλε αποφασιστικά στη συγκρότηση και ανάπτυξη της σημαντικότερης κοινωνικής κατάκτησης που είναι το ΕΣΥ. Μεγάλη η παρακαταθήκη του. Θα μας συνοδεύει».

Παραθέτουμε το τελευταίο άρθρο του στην ιστοσελίδα μας 
στις 9 Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο «
Ο «λόγος» της Πεταλούδας!»
καθώς και τα 161 προηγούμενα άρθρα του 
που μας έκανε την τιμή να στείλει για δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ!

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr, από τα γεγονότα που περιγράφει παραπάνω ο Τάσος Αποστολόπουλος

 

Share.

Comments are closed.