Προς ένα ενιαίο Κίνημα Αλλαγής προχωρά η Φώφη Γεννηματά

0

Σε αχαρτογράφητα νερά κρίσης εισέρχεται το Κίνημα Αλλαγής μετά τις αναταράξεις στο κόμμα από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις «παράπλευρες απώλειες».
Το μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόσο την ημέρα που ανακοίνωσε τη διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου όσο και χθεςμε τη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, ήταν σαφές: Θα πάει σε έκτακτο συνέδριο το Μάρτιο, για  να εκλεγεί ενιαία Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, ώστε η συνοχή του τελευταίου να μην εξαρτάται από τυχόν διαφορετικές αποφάσεις των επιμέρους οργάνων των κομμάτων που μετέχουν στον νέο φορέα.
Το πλαίσιο για τη φάση ενιαιοποίησης του φορέα, έδωσε από νωρίς το απόγευμα χθες η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός της, στην οποία παραβρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ευρωβουλευτής του κόμματος Εύα Καϊλή, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Φίλιππος Σαχινίδης και στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά.
Υπενθύμισε ότι είχε ζητήσει στάση ευθύνης από όλους και είχε προειδοποιήσει με συνέπειες και εξήγησε τους λόγους της απομάκρυνσης του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ της ΔΗΣΥ ως εξής : «Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θέτουν την προσωπική τους άποψη, πάνω από τη θέληση των πολιτών και δεν κατανοούν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί μία αδύναμη κυβέρνηση, που συνεργάζεται ευθέως με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς».
«Είμαστε απέναντι και στον κ.Τσίπρα και στον κ.Μητσοτάκη. Αυτό απαιτούν και η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών που μας στηρίζουν», είπε, υποστηρίζοντας όμως τώρα ότι ο πολυκομματικός φορέας αντί να ενισχύσει τον πλουραλισμό, οδήγησε σε σύγχυση. Για αυτό και έδωσε το στίγμα της για το τι θα ακολουθήσει. «Επιλέγουμε την επίσπευση των βημάτων, για την ολοκλήρωση των λειτουργιών του Κινήματος Αλλαγής ως ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», είπε, καλώντας άπαντες να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του εκτάκτου συνεδρίου του Μαρτίου. «Απευθύνομαι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει πάντα ο ‘κορμός’ αυτής της προσπάθειας για την μεγάλη κεντροαριστερά. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στην γέννηση του καινούριου», συνέχισε, σημειώνοντας όμως ότι «δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Τέλος απευθυνόμενη σε όσους βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή στο όνομα ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και την μοναχική του πορεία είπε: «Απευθύνομαι και στη ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ, τις Κινήσεις για την Σοσιαλδημοκρατία, την ΕΔΕΜ, όλες τις ως τώρα συνιστώσες του Κινήματος, δεν διαγράφουμε κανέναν χώρο, τους θέλουμε όλους κοντά μας».

Share.

Comments are closed.