Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς – Παύει να είναι κοινοβουλευτικό κόμμα το Ποτάμι

0

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και θα είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής.
«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Αμυράς και προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Η σημασία της διάλυσης  της Κ.Ο του Ποταμιού
Τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού προκάλεσε η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο αριθμός των πέντε βουλευτών είναι ο ελάχιστος για την ύπαρξη Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Με αυτό το δεδομένο το Ποτάμι παύει να αναγνωρίζεται στη Βουλή ως κόμμα και φυσικά ο Σταύρος Θεοδωράκης επίσης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής.
Παράλληλα το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.
Επιπλέον Το Ποτάμι δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή και οι μετακλητοί του υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα στην Κ.Ο, αν υπάρχουν,  να απολυθούν.
Ερώτημα τέλος παραμένει το τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία αναλογεί στο Ποτάμι και κατέχει ο Σπύρος Λυκούδης.
Φήμες ότι θα ξαναποκτήσει το Ποτάμι κοινοβουλευτική ομάδα
Πολλές φήμες κυκλοφορούν αυτές τις ώρες σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ποτάμι. Πολλοί λένε ότι ο διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής και Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα προσχωρήσει στο Ποτάμι, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Share.

Comments are closed.