Νέα παραίτηση στη Δικαιοσύνη! Αλλάζει και πάλι η εποπτεία των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς

0

Άλλαξε χέρια η εποπτεία των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς. Μέχρι πρότινος, ρόλο εποπτεύοντος είχε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, ο οποίος ωστόσο ζήτησε την αντικατάσταση του.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου όρισε έτσι νέο εποπτεύοντα, τον κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αγγελής ανέλαβε καθήκοντα πριν από τρεις μήνες ωστόσο μετά το ταξίδι στη Βιέννη στις αρχές Δεκεμβρίου υπέβαλε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να αντικατασταθεί
Με την αναφορά του διέψευδε δημοσίευμα της εφημερίδας  «Η Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο στην επίμαχη συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς και Αμερικανών, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό, με τους Έλληνες  εισαγγελείς να αρνούνται να τα παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.
Το γεγονός αυτό είχε διαψευστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η κ. Ξένη Δημητρίου, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον κ. Αγγελή, εποπτεύων ήταν ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος όμως «παραιτήθηκε» από την εποπτεία της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για προσωπικούς λόγους.

Share.

Comments are closed.