Έξι συλλήψεις για τις αφίσες κατά των βουλευτών για τη Μακεδονία

0

Προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος, καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μαζική συμμετοχή, με εκατοντάδες πούλμαν που θα κατέβουν στην Αθήνα.
Εκείνο όμως που προβληματίζει περισσότερο είναι η εμφάνιση αφισών που εικονίζουν βουλευτές με τη φράση «…ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ;;;» Αυτό βέβαια από μόνο του έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα το κλίμαΣτόχος των εμπνευστών αυτής της καμπάνιας είναι να συνεχίσουν τη δράση του και σήμερα το βράδυ.
Συλλήψεις για την αφισοκόλληση σε Γρεβενά, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη
Για την αφισοκόλληση έχουν συλληφθεί 6 άτομα σε Γρεβενά, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Οι δύο συλληφθέντες στα Γρεβενά αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα ενώ οι συλληφθέντες της Κοζάνης αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Γέμισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης αφίσες
Σήμερα τα ξημερώματα αφίσες είχε γεμίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τα άτομα που συμμετείχαν στη δράση κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τον συμβολισμό που θέλησαν να πετύχουν οι υπέρμαχοι της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη φωτογραφήθηκε με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αφίσα του φιλόσοφου Κώστα Ζουράρι είχε ως φόντο την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο καιρό για την επιθεώρηση του έργου.

Share.

Comments are closed.