Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Θεοδωράκη με Δανέλλη και οι αναφορές για «γυρολόγους της Βουλής»

0

Αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σπύρου Δανέλλη στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή την απόφαση του δεύτερου να στηρίξει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Για την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στιγμάτισε την αλλαγή στάσης του μέχρι πρότινος βουλευτή του Ποταμιού.
«Ο βουλευτής που προ εξαμήνου ψήφισε την πρόταση μομφής, τώρα εμφανίζεται πρόθυμος να στηρίξει την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον κ. Δανέλλη.
Με τη σειρά του ο κ. Δανέλλης σήκωσε το γάντι της αντιπαράθεσης και ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να απαντήσει.
«Ο Μητσοτάκης παραποιεί την αλήθεια. Η ψήφος δυσπιστίας που είχε ζητήσει η Ν.Δ. συνδεόταν με το Μακεδονικό. Πρότεινα στο κόμμα μου να απέχει από την πρόταση δυσπιστίας. Δεν έγινε αποδεκτή και για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στο κόμμα, έκανα πίσω» εξήγησε, χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κάνει λόγο για «πρόθυμους βουλευτές που κάνουν τους γυρολόγους στη Βουλή», ενώ είχε αφήσει αιχμές για «πολιτικά ανταλλάγματα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το Σπύρο Δανέλλη
Η ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή για την  παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναφέρθηκε στον Σπύρου Δανέλλη με σκληρά λόγια.

«Θέλω ξεκινώντας να απευθυνθώ στον Σπύρο Δανέλλη.
κ. Δανέλλη,

Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος!

Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, μπορεί να υπάρχει ένστικτο, μπορεί να υπάρχει απερισκεψία.

Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, υπάρχει μελέτη, υπάρχει υπολογισμός
.» είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

«Υπήρξαν και φορές που οι βουλευτές μας δεν ψήφιζαν ενιαία. Είναι και αυτό επιτρεπτό.
Η κόκκινη γραμμή μας ήταν μόνο μία. 
Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
. Το είπε επανειλημμένα το Πολιτικό Συμβούλιο. Το είπε – σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις – η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ομόφωνα, όλοι οι βουλευτές. Και το επικύρωσε πρόσφατα και το συνέδριο μας.
Ότι το Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν μετατρέπεται ξαφνικά σε συμπολίτευση. Δεν συγχωνεύεται με κανέναν. Δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου. Δεν επιβραβεύει τα λάθη τόσων ετών.
Και θα το επαναλάβω. Σε αυτή την απόφαση ήμασταν μέχρι χθες όλοι σύμφωνοι στην κοινοβουλευτική ομάδα. Όχι όλοι με την ίδια ένταση. Αλλά όλοι σύμφωνοι.
Και ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και λέει : Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Τον Μιχάλη τον ρώτησες; Την Έλσα; Την Ζαχαρούλα; Τον Παναγιώτη; Τον Νίκο; Όλους αυτούς τους εθελοντές που μετέχουν στα όργανα, στα συνέδρια τους ρώτησες
;» συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Share.

Comments are closed.