ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Μέρκελ

0

«Επαίσχυντη» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας ότι ενισχύει τον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια αλλά και πως ενισχύει τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό από την γείτονα χώρα.
Παράλληλα, ο γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε στημένο το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και την ίδια στιγμή ζητά την ψήφο όσων φώναζαν «go back».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίζει την κυβέρνηση.
«Επαίσχυντη η συμφωνία που έχει υπογραφή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Το σύμφωνο Πρεσπών μιλά για επικύρωση πρωτοκόλλου στο ΝΑΤΟ . Αυτή είναι η ουσία της Συμφωνίας . Η επίλυση της μεγάλης εκκρεμότητας για την οποία καμαρώνετε. Καμαρώνετε για μια Συμφωνία καταπέλτη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του λαού της γειτονικής χώρας» είπε αρχικά και πρόσθεσε στη συνέχεια «Θεωρείτε επίτευγμα μια συμφωνία που παρά τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς όχι μόνο δεν βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό αλλά με τις διατυπώσεις και τα διάφορα σημεία τον αφήνει ανοικτό για μελλοντική αξιοποίηση. Δίνετε αέρα στα πανιά του εθνικισμού και αλυτρωτισμού»
«Σας βολεύει και τους δυο η εξέλιξη» είπε για το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «διασώσατε την κυβέρνηση και ο Καμμένος κρατά την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τους συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα ο λαός πρέπει να σας καταψηφίσει σε δημοτικές και βουλευτικές για την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική σας» ανέφερε σε άλλο σημείο.
Η μόνη συνεπής στάση της κυβέρνησης, είπε ο κ. Κουτσοούμπας, είναι η εξυπηρέτηση της «βρώμικης δουλειάς του Τραμπ και της Μέρκελ» και συμπλήρωσε «Μετατρέψατε με τον Καμμένο την χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Ακόμα και μεταφορά ειδικών όπλων – ακόμα και πυρηνικών – σχεδιάζετε στον Άραξο».

Share.

Comments are closed.