Εκοιμήθη  ο Σεβασμιότατος ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

0

Εκοιμήθη  ο Σεβασμιότατος ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος σε ηλικία 72 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, υπέστη ανακοπή καρδιάς.
Τον μητροπολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ton βρήκε συγγενικό του πρόσωπο στο σπίτι του στη Χαλκίδα χωρίς τις αισθήσεις του. Διεκομίσθη αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Η είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη σκόρπισε  θλίψη σε όλο το ποίμνιο του τόσο της  επαρχίας του  όσο και  Πανελλήνιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακός είχε στο ενεργητικό του  πλήθος ομιλιών και έπαιρνε θέση συχνά σε θρησκευτικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα.
Είχε  την ικανότητα να προσεγγίσει τους νέους ενώ σημαντικό ήταν και το φιλανθρωπικό του έργο στην ευρύτερη περιοχή στα 13 χρόνια παρά 2 μήνες ποιμαντορίας  του στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης .
Όνειρό του ήταν να ζωντανέψουν τα χωριά του Βοίου όπου με την αγορά κατοικιών αλλά και εκτάσεων έφερε στην περιοχή πολύτεκνες οικογένειες ξεκινώντας την νέα σχολική χρονιά me περισσότερα από 13 παιδιά στα σχολεία.
Για την πλούσια κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας και πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Share.

Comments are closed.