Νικήτας Κάλφας: Ξεχάσαμε… και βρίζουμε τη Μέρκελ

0

Βρίζουμε την Μέρκελ γιατί μας δάνεισε φθηνά, από τα λεφτά των γερμανών φορολογουμένων, για να μη χρεοκοπήσουμε ως κράτος.
Βασικά την βρίζουμε γιατί τα δανεικά συνοδεύονταν από όρους και προϋποθέσεις. Και δεν μας άρεσε. Γιατί “του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει” βρε αδερφέ. Και στο κάτω-κάτω, “μας χρωστάν, δεν τους χρωστάμε” όπως απεφάνθη ο Σταμάτης Κραουνάκης (καλά, για τον Μανώλη Μητσιά δεν το σχολιάζω).
Διαβάζω πως είμαστε, λέει, υπό “Γερμανική Κατοχή“. Να θυμίσω πως τότε μας ανάγκασαν να τους δανείσουμε ενώ τώρα μας δάνεισαν εκείνοι και μάλιστα εθελοντικά.
Ξεχάσαμε πώς συμπεριφερόμασταν όλα αυτά τα χρόνια, ξεχάσαμε τις από το παράθυρο αθρόες μονιμοποιήσεις στο δημόσιο, ξεχάσαμε τη φοροδιαφυγή, ξεχάσαμε ότι δεν κόβαμε αποδείξεις, ξεχάσαμε τις συνταξιοδοτήσεις από τα 50, ξεχάσαμε τα μουσαντένια επιδόματα, ξεχάσαμε τις μαϊμού συντάξεις, ξεχάσαμε πως ζούσαμε με δανεικά κι αγύριστα, κλπ κλπ, ξεχάσαμε την αποβιομηχανοποίηση, ξεχάσαμε τα 31,5 δις που περιμένουμε μπας και κινηθεί κάποτε η ελληνική οικονομία και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι το πρόβλημά μας ήταν η Μέρκελ.
Είναι άλλωστε γνωστό και γενικά παραδεκτό πως “πάντα οι άλλοι φταίνε”.
Με αυτά τα μυαλά, σωτηρία για την χώρα δεν υπάρχει

Προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

  1. Νικήτας Κάλφας: Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ
  2. Νικήτας Κάλφας: Ο «ενεχυροδανειστής» είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα μιας κοινωνίας που έχει πεθάνει και δεν το ξέρει
  3. Νικήτας Κάλφας: Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου και το τέλος της Μεταπολίτευσης
  4. Νικήτας Κάλφας: Σήμερα ήταν η καλύτερη ευκαιρία να κυρηχθεί Παγκόσμια Ανακωχή, αλλά πήγε χαμένη

 

Share.

Comments are closed.