Αλέκος Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ χειρότερος από τη ΝΔ – Έχουμε έναν πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ

0

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ», ήταν το καυστικό σχόλιο του επικεφαλής του Σχεδίου Β’ Αλέκου Αλαβάνου για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και τα κόκκινα χαλιά που της έστρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αυτό που κατανοούμε είναι ότι έχουμε πρωθυπουργό με Γερμανίδα  μπέιμπι σίτερ. Ναι, γίνονται επισκέψεις αρχηγών, ακόμη και σε χώρες που έχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, αλλά η Μέρκελ εδώ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά της χώρας. Έρχεται σε μια στιγμή που αμφισβητείται ότι υπάρχει πλειοψηφία για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, αμφισβητείται ότι υπάρχει πλειοψηφία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και έχει αρχίσει μια προεκλογική περίοδος», είπε ο κ. Αλαβάνος.
Ο ίδιος ουσιαστικά εξίσωσε τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα πήρε πολύ πιο σκληρά μέτρα απ’ ό,τι πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος βρίσκεται πιο δεξιά, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά το μόνο που κατάφερε είναι ότι την προσέβαλε και την απαξίωσε, βλέπουμε ότι πήρε μέτρα χειρότερα και από τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά το δικό του κόμμα, το Σχέδιο Β‘, ο κ. Αλαβάνος αποκάλυψε ότι γίνεται μια προσπάθεια για συνεννόηση και συμπαράταξη πολλών δυνάμεων, για να προβληθεί μια άλλη λύση ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξήγησε, αυτή η συνεννόηση γίνεται με ευρύτερες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων της ΛΑΕ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάνη Βαρουφάκη

Share.

Comments are closed.