Νεκρός 24χρονος πρόσφυγας στη Μόρια

0

Νεκρός βρέθηκε στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, ένας 24χρονος αιτών άσυλο από το Καμερούν.
Ο 24χρονος, που βρέθηκε από φίλους του με τους οποίους έμενε μαζί περί τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ενδείξεις για σοβαρό ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο βρήκε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 24χρονο πρόσφυγα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ακριβή αίτια του θανάτου του νεαρού θα διαπιστωθούν αφού βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. 
Όπως έγινε γνωστό, ο νέος άνδρας διέμενε σε θερμαινόμενο κατά διαστήματα οικίσκο στον καταυλισμό, μιλούσε αγγλικά και γαλλικά και ήταν μέλος της καθολικής χριστιανικής κοινότητας της Μυτιλήνης, η οποία θα φροντίσει και για την ταφή του.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε αναφέρθηκε στο θάνατο του νεαρού μετανάστη από το Καμερούν. «Οι ομοεθνείς του τον μετέφεραν από το ISOBOX όπου βρισκόταν, αλλά παρά τις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο στη Μόρια όσο και στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.»

Για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» μιλάει το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του
«Η κυβέρνηση έχει θέσει σε κίνδυνο, με τις δικές της αποφάσεις, ανθρώπινες ζωές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δεν έκανε ότι απαιτείται για την αποσυμφόρηση των νησιών. Στο βωμό των σκοπιμοτήτων, θεωρεί τους ενδεχόμενους θανάτους προσφύγων “παράπλευρες απώλειες”.
Σήμερα είχαμε ακόμα ένα θάνατο. Ένας 24χρονος έχασε τη ζωή του στη Μόρια όπου πάνω από 2.000 άνθρωποι διαμένουν σε σκηνές χωρίς καμία προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Στη Σάμο οι αριθμοί των ανθρώπων σε κίνδυνο είναι μεγαλύτεροι. Σύμφωνα με καταγγελίες, ακόμη και οι οικίσκοι δεν προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο αφού τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν ρευματοδοτούνται ενώ στα ΚΥΤ υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί.
Ο 24χρονος είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο θέτοντας τον εαυτό του υπό την προστασία της ελληνικής πολιτείας.  Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για ότι συνέβη.  Αντί για την ανάληψη της, παρακολουθούμε, για δεύτερη φορά, το στήσιμο μιας κυνικής προπαγανδιστικής εκστρατείας συγκάλυψης.  Για τους 3 θανάτους στη Μόρια τον Ιανουάριο του 2017 δεν ερευνήθηκαν καν οι πιθανές ευθύνες των υπευθύνων της δομής. Δεν θα το αφήσουμε να ξανασυμβεί. 
Το κράτος δικαίου πρέπει να λειτουργήσει. Η ανεξάρτητη έρευνα για την απόδοση ευθυνών, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, πρέπει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ

Share.

Comments are closed.