Μητσοτάκης: η Κυβέρνηση επιχειρεί μια θεσμική εκτροπή – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

0

Δηκτικός ο Πρόεδρος της ΝΔ, καυτηριάζει τα σχόλια Πολάκη και όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση Novartis.
«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας», αναφέρει σε δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ
«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας. 
Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα  Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει. 
Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας. Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν. Καλώ, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης
».

Μαξίμου: φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
Μέσω ανακοίνωσής που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου έρχεται η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία τονίζεται ότι, «αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο ‘Χριστοφοράκο’ και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens».
Η ανακοίνωση του Μαξίμου
«Πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο κος Μητσοτάκης, όπως και η ΝΔ, σε σχέση με την υπόθεση Novartis.  Ίσως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο “Χριστοφοράκο” και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens.
Ίσως πάλι, γιατί κάτι γνωρίζει και ανησυχεί. Σε κάθε περίπτωση του συνιστούμε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.  Και επειδή του αρέσει για το θέμα αυτό να βγάζει και δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να μας μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Παύλος Χρηστίδης: Η Κυβέρνησή ταυτίζεται με μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής και παρακρατικές λειτουργίες
Στις εξελίξεις στο θέμα Novartis αναφέρθηκε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτι».

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη
«Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο.
Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν.
Η Παράταξή μας έχει διαχρονικά σταθερό και διαρκές μέτωπο με τα φαινόμενα αυτά. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι η αντιμετώπισή τους δεν γίνετla carte.
Χρειάζεται ανοιχτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους.
Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους.
Σε αυτό το μέτωπο έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Νέα Δημοκρατία να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της

ΚΚΕ: Oi εξελίξεις στην υπόθεση Novartis αποτελούν απόδειξη της σήψης του συστήματος
Το ΚΚΕ με σχόλιό του αναφέρεται στον τραγέλαφο mε τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης  ζήτημα της Novartis αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της σήψης ενός συστήματος, στο πλαίσιο του οποίου η υγεία και το φάρμακο είναι πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ
«Ο τραγέλαφος με τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπου όσοι τους χαρακτήριζαν “ήρωες” (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), τώρα τους αποδοκιμάζουν κι εκείνοι που τους αφόριζαν (βλέπε ΝΔ), τώρα τους υιοθετούν, επιβεβαιώνει την ανάγκη επωνυμίας τους που το ΚΚΕ είχε τονίσει απ’ την πρώτη στιγμή.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της σήψης ενός συστήματος, στο πλαίσιο του οποίου η υγεία και το φάρμακο είναι πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, ενώ την ίδια στιγμή διάφοροι κρατικοί παράγοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κυβερνήσεις και εταιρίες μειώνοντας τις κοινωνικές δημόσιες παροχές υγείας και διασφαλίζοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και απ’ αυτό εκτρέφονται υποθέσεις τύπου Novartis, οι οποίες αναζωπυρώνονται κάθε φορά, όποτε αυτό βολεύει τις ανάγκες της κάλπικης διπολικής αντιπαράθεσης

Ποτάμι: Πρόβλημα λειτουργίας της δημοκρατίας
Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αν οι καταγγελίες αληθεύουν, τίθεται ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού
«Oι καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis περί εκβιασμού του, προκειμένου να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, είναι σοκαριστικές. Παραπέμπουν στις χειρότερες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ερευνήσουν και να  απαντήσουν. Εάν οι καταγγελίες αληθεύουν τίθεται ευθέως ζήτημα λειτουργίας της  Δημοκρατίας στη χώρα

Ένωση Κεντρώων: Να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά
Να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση Novartis.
«Οι παρεμβάσεις είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από την ΝΔ προφανώς γίνονται με σκοπό να εκφοβίσουν και να εμποδίσουν τους αρμόδιους εισαγγελείς να επιτελέσουν το έργο τους» σημειώνει η ΕΚ και προσθέτει: «Σε μια Δημοκρατία ή πιστεύεις στην Δικαιοσύνη ή τα γκρεμίζεις όλα».

Share.

Comments are closed.