Έρευνα- φιάσκο στο … άδειο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη

0

Η έρευνα έγινε σήμερα ξαφνικά, στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη, μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis . Το εκπληκτικό είναι ότι το σπίτι ήταν άδειο και αυτό το γνώριζαν μιας και ο ίδιος είχε γνωστοποιήσεις τις δικαστικές αρχές την μετακόμισή του. Κατόπιν τούτου απέβη άκαρπη απέβη η σημερινή έρευνα.
Από μερίδα εισαγγελικών λειτουργών, ερμηνεύεται ως επαλήθευση των υπονοιών ότι επρόκειτο να εγκαταλείψει μόνιμα την Ελλάδα και για το λόγο αυτό είχε εξαφανιστεί κάθε πιθανό στοιχείο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του ή σε βάρος τρίτων προσώπων.
Αντίθετα, νομικοί κύκλοι, συνδέουν την σημερινή ενέργεια των εισαγγελέων διαφθοράς για έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη, με τις χθεσινές δηλώσεις του περί άσκησης πιέσεων προκειμένου να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα τα οποία χρηματίστηκαν από την Novartis.
Παράλληλα, ο ίδιοι κύκλοι ερμηνεύουν την ενέργεια αυτή από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών, ως μια σπασμωδική πράξη αφ΄ ενός εκφοβισμού και αφετέρου αντεπίθεσης και αμηχανίας. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα.
Σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του κ.  Μανιαδάκη αναζητώντας στοιχεία που να σχετίζονται με τις υπό διερεύνηση δωροδοκίες της  Novartis  λίγες ημέρες μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.
Πάντως, συμφώνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε στην δικαστική λειτουργό, μέσω του  συνηγόρου του ότι είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Share.

Comments are closed.