Νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Ακάρ

0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας» προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας ξεκάθαρο το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει καμία υποχώρηση σε ό,τι θεωρεί δικό της.
«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων» ανέφερε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, επιμένοντας στο ομώνυμο δόγμα που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.
Κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες που είναι τοποθετημένες στα σύνορα με την Συρία, όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος της Κύπρου», ο Ακάρ επισήμανε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.
«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο» είπε.
Στο μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
«Η Τουρκία επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης» δήλωσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως «η Τουρκία δεν είναι η αιτία για τα γεγονότα της περιοχής και δεν θα είναι ούτε το θύμα».
Ο τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δεν έχει βλέψεις στα εδάφη, την κυριαρχία και το δίκαιο κανενός», προσθέτοντας ότι η μόνη τους έγνοια είναι «ο λαός τους και οι αδελφοί τους που ζουν στην περιοχή να έχουν ένα μέλλον μέσα σε ασφάλεια και γαλήνη».
Και συνέχισε: «Τα βήματα που κάνουμε τα κάνουμε τα σχεδιάζουμε με αυτή την αντίληψη και τα πραγματοποιούμε. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών. Συνεχίζουμε να συμβάλλουμε και για τη σταθερότητα του Ιράκ. Την αποφασιστικότητά μας για διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, την επιδεικνύουμε τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης».

Share.

Comments are closed.