Διεθνές Πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

0

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ευρισκόμενος στην Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια στο ανύπαρκτο μετρό, συναντήθηκε με Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και των ΤΕΙ Βορείου Ελλάδος.
Εκεί ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου, Διεθνούς Πανεπιστημίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το Πανεπιστήμιο θα έχει τμήματα σε έξι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα, το Κιλκίς, τη Δράμα και την Κατερίνη.
Για την ίδρυσή του θα συνεργαστούν τρία ΤΕΙ, της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Θα είναι κατ’ εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Στάθηκε ιδιαίτερα στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τη Βόρεια Ελλάδα ενώ μίλησε και για μια νέα εποχή που χαράσσει η κυβέρνηση για τα ελληνικά πανεπιστήμια «προκειμένου να γίνουν ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός κόμβος στο εκπαιδευτικό χάρτη της Ευρώπης».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Η Νίκη Κεραμέως για την εξαγγελία ίδρυσης του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη
Η Τομεάρχης Παιδείας Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της ίδρυσης του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ´ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και, βεβαίως, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
Με περισσή, δε, υποκρισία, ο Πρωθυπουργός μίλησε για επιδίωξη εξωστρέφειας μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, όταν με τον νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, καθώς φιμώθηκαν τα κατ’ εξοχήν εξωστρεφή προγράμματα, με την εισαγωγή ενός υπέρμετρα περιοριστικού και γραφειοκρατικού πλαισίου.
Υπερ-ρύθμιση, εσωστρέφεια και μιζέρια, αυτό είναι το αληθινό όραμα της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας».

ΚΚΕ: Βαφτίζει «νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας» τις συγχωνεύσεις και το πανεπιστήμιο της αγοράς
Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ  Κ. Μακεδονίας με μακροσκελέστατη ανακοίνωση του καταφέρεται στη εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, αναφέρωντας ότι βαφτίζει «Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ»

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΚΚΕ πατώντας ΕΔΩ.

Share.

Comments are closed.