Σταμάτης Μαλέλης – Κίνημα Αλλαγής: Δεν θα συνεργαστούμε με μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο

0

Τέλος στα σενάρια περί μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ βάζει το Κίνημα Αλλαγής, που έχει επιλέξει την αυτόνομη πορεία και τον διμέτωπο αγώνα κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στον δρόμο προς τις εκλογές.
Μετά την ρητή διαβεβαίωση της Φώφης Γεννηματά, μάλιστα, απότο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, που έγινε στο ξενοδοχεία Caravel, στα μέσα Δεκεμβρίου, ότι το κόμμα της δεν βρίσκεται κοντύτερα σε κανέναν από τους δύο, αντίθετα είναι κοντά στους Έλληνες που θέλουν την αλλαγή, ήρθε και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο …σαφή.
«Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση», τόνισε μιλώντας στον News 24/7, τονίζοντας ότι δεν θα φοβηθούν να πάνε ακόμα και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, εάν δεν μπορούν να την επιβάλουν. «Δεν θα φοβηθούμε τις δεύτερες εκλογές αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστούμε με μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο», είπε. Αποκηρύσσοντας, μάλιστα, τη λογική των ίσων αποστάσεων, ο Γραμματέας Επικοινωνίας και υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, Σταμάτης Μαλέλης, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», αφού «εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση». Υπήρξε μάλιστα ακόμα πιο ξεκάθαρος όταν δήλωσε ότι «Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία»,
Κατά τον ίδιο, ο πήχης για το κόμμα του στην εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. «Ένα 6-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει», παρατήρησε με νόημα  ο κ. Μαλέλης  και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Share.

Comments are closed.