Ο Μαλέλης απαντά και ξεκαθαρίζει: Το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί!

0

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, επανέρχεται σήμερα με αιχμηρή ανάρτησή του, για τα όσα ακούστηκαν χθες, μετά τις δηλώσεις του για ενδεχόμενες συνεργασίες του κόμματος.
Όπως αναφέρει ο Σταμάτης Μαλέλης: «Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν…». Και ξεκαθαρίζει στην συνέχεια: «Το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο».
Το σχόλιο αυτό προκλήθηκε λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Σταμάτη Μαλέλη που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ: «Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία» είχε πει κ Μαλέλης στο news247.
Από αυτή τη δήλωση πιάστηκε ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter: «Καλωσορίζω κάθε άποψη – και αυτή του κ. Μαλέλη – που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΔΝΤ».
Ο κ. Μαλέλης μιλώντας σε συνομιλητές του υποστηρίζει ότι δεν είπε τίποτα παραπάνω απ’ αυτά που δηλώνει παγίως το Κίνημα Αλλαγής.
Την κατάσταση ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σημειώνοντας ότι «ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε νέα αδιέξοδα» προσθέτοντας ότι «η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση , ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει».

Share.

Comments are closed.