Έκρηξη στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου 

0

Έκρηξη στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου

Έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι.
Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά.
Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων. Ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο και άρχισε να περιεργάζεται το μεταλλικό κουτί που φέρεται να είχε μέσα έναν ωρολογιακό μηχανισμό. Τότε προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυματίστηκε ο αστυνομικός και ελαφρά ο νεωκόρος.
Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!
Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή.

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών στον «Θέμα 104,6»: Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός
Σοκαρισμένος από την έκρηξη του σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Από ότι φαίνεται ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.
Όπως περιέγραψε ο κ. Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός ευτυχώς».
«Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε.
«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη βομβιστική επίθεση στον Αγ. Διονύσιο
Για «αποκρουστική ενέργεια η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου» μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει.
«Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας», καταλήγει.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη βόμβα
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χωρίς καμία προειδοποίηση και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού και του νεωκόρου.
Ήταν μια απεχθής και άθλια ενέργεια. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα
» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Όπως τόνισε, «κάθε πράξη βίας, από όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα και πρέπει να μας βρίσκει όλους σε ενιαίο μέτωπο απέναντί της.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό και στον νεωκόρο της εκκλησίας
».

Η Ν.Δ. για τη νέα βόμβα
Σε δηλώσεις τους για την έκρηξη στο Κολωνάκι τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. όσο και ο τομεάρχης Άμυνας και ο ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του κόμματος στην έλλειψη ανοχής στη βία.

«Το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλιο Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής 
«Δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.
Απειλήθηκαν ζωές. Υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στη χώρα.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της

Το ΚΚΕ για τη βομβιστική επίθεση στον Αγ. Διονύσιο
«Το ΚΚΕ ζητά να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”.»

Το Ποτάμι για την επίθεση στον Αγ. Διονύσιο
Για εγκληματική πράξη δειλίας μιλά στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι που σημειώνει ότι το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας «και μάλιστα έξω από έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Αθήνας έχει ένα διπλά ανησυχητικό μήνυμα».

«Τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά – ο προαύλιος χώρος του Αγίου Διονυσίου είναι συνήθως γεμάτος με παιδιά και μητέρες με καρότσια», αναφέρει και συμπληρώνει «αλλά, αυτές οι σκέψεις προφανώς δεν απασχολούν τους αδίστακτους βομβιστές. Με οδηγό το τυφλό μίσος – για ποιον άραγε; – καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας.
Η πολιτεία οφείλει να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον νεωκόρο και τον αστυνομικό
».

Η Ένωση Κεντρώων
Η βομβιστική επίθεση στο Κολωνάκι προκαλεί έντονη ανησυχία για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα, δήλωσε εκ μέρους τηςν Ένωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.

«Η τυφλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί χωρίς καμία προειδοποίηση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
Όπως σημειώνει, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών «απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών, την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και για τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους.
»Πρέπει ως δημοκρατική κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών μας και του δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια
».

Share.

Comments are closed.