Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με άτομα που βρίσκονται σε φάση απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

0

Τις ιστορίες ατόμων που κατάφεραν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά άκουσε ο επικεφαλής της ΝΔ, που βρέθηκε σε καφενείο της πλατείας Βάθη.
Αφού μίλησαν για τα βιώματά τους ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενός αποτελεσματικότερου μηχανισμού εκπαίδευσης για τα ναρκωτικά ενώ συζήτησαν για τους τρόπους επανένταξης στην αγορά εργασίας.
«Θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο προέδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης, η οποία, όπως ειπώθηκε, είναι η πλέον αποτελεσματική για την προστασία της υγείας και της ζωής των χρηστών.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό αντεπιχείρημα για τη μη λειτουργία τέτοιων χώρων και στην Ελλάδα.
Ανάμεσα σε όσους συνομίλησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και άνθρωποι που έχουν φυλακιστεί. Η παρατήρηση ενός εξ αυτών ότι «η πρόσβαση στα ναρκωτικά είναι πάρα πολύ εύκολη μέσα στη φυλακή», έγινε αφορμή να συζητηθεί λεπτομερώς και ο φαύλος κύκλος που συχνά προκαλεί ο αναποτελεσματικός τρόπος που αντιμετωπίζει γενικότερα η Πολιτεία το πρόβλημα  των ναρκωτικών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια πέρασε, μαζί με την κινητή μονάδα της ΜΚΟ Praksis από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στα οποία η οργάνωση κάνει καθημερινά παρεμβάσεις βοηθώντας ανθρώπους που κάνουν χρήση ουσιών αλλά και παρεμβάσεις υπέρ άλλων ομάδων όπως οι άστεγοι, τα εκδιδόμενα άτομα και τα θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking).

Share.

Comments are closed.