Βράζει η Παιδεία – Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς για τις εξαγγελίες Γαβρόγλου σχετικά με τον τρόπο προσλήψεων

0

Οι ανακοινώσεις του Κώστα Γαβρόγλου για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα καταργεί τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα εισάγει ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Ήδη, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κάνουν λόγο για κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές.
Μάλιστα χθες, υπήρξε ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν  περίπου 200 εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμών βάσει μοριοδότησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο κάποιοι από αυτούς πήδηξαν τα κάγκελα, χωρίς να δοθεί συνέχεια.
Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, έλαβαν όμως αρνητική απάντηση. H μόνη επιλογή που τους δόθηκε, ήταν ότι συνάντηση μπορούσε να γίνει μόνο με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ηλία Γεωργαντά, κάτι βέβαια που δεν αποδέχθηκαν.
«Μήπως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν επιθυμούν να προχωρήσουν οι 15.000 διορισμοί;», τόνισε ο Γαβρόγλου λίγο αργότερα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών θα κατατεθούν τον Ιανουάριο για τις 4.500 θέσεις που θα προκηρυχθούν για την Ειδική Αγωγή και την Άνοιξη του 2019 θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για τις υπόλοιπες 10.500 θέσεις στη Γενική Εκπαίδευση.

Αναλυτικά για το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών δείτε ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.