Πέρασε με 154 ψήφους ο προϋπολογισμός του 2019 – Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στην Βουλή!

0

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής έλαβε τη μορφή μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και στον Νίκο Βούτση.
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 154 ψήφους ο προϋπολογισμός 2019.
Σημειωτέον ότι «ναι» στον προϋπολογισμό είπε, και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.
«Όπως έχω δηλώσει ψηφίζω σε όλα “ναι” στον προϋπολογισμό, εκτός από τις απόρρητες δαπάνες που δεν περνάνε από τη Βουλή. Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, περνάνε από τη Βουλή, να περνάνε όλες από τη Βουλή», δήλωσε, εν τω μεταξύ, κατά την ψηφοφορία, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας!
«Είμαι από το 2009 σε αυτήν εδώ την αίθουσα παρακολουθώ από παιδί τη Βουλή δεν έχω ξαναδεί πολιτικό αρχηγό να απευθύνεται με αυτό το ιταμό ύφος σε εκλεγμένους βουλευτές», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή για τον προϋπολογισμό. Όπως πρόσθεσε ο κύριος Τσίπρας: «Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας αλλά ο ναός της Δημοκρατίας. Αυτή η έπαρση είναι
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επίθεση στον ΣΚΑΪ, καταδικάζοντας το περιστατικό και στρέφοντας τα βέλη του κατά της ΝΔ που όπως είπε, κατηγόρησε την κυβέρνηση ως «ηθικό αυτουργό της δράσης των τρομοκρατών». 

Προχωρώντας στο θέμα του προϋπολογισμού, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Παραλάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια μια χώρα βυθισμένη στη χρεοκοπία και σήμερα έχουμε τη χαρά και τη συγκίνηση να ψηφίζουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό της χώρας μετά από οκτώ χρόνια. 
Αφήσατε μια χώρα κατεστραμμένη, εφαρμόσατε μέτρα λιτότητας ύψους 65 δισ., κόψατε συντάξεις για 40 δισ., εκτοξεύσατε την ανεργία, μειώσατε τον εθνικό πλούτο κατά το ¼, η δική σας δημοσιονομική πολιτική ήταν δέκα φορές πιο σκληρή
.» αυτά ήταν μερικά από τα επιχειρημάτα που προέταξε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εμείς πετύχαμε εκεί που τρεις κυβερνήσεις δικές σας απέτυχαν παταγωδώς», επεσήμανε, κατηγορώντας τη ΝΔ για καταστροφολογία. Συνεχώς καταστροφολογείτε και ζητάτε εκλογές, επενδύσατε τα πάντα στην καταστροφή και δεν σας βγήκε, είπε. 
«Περάσαμε από 40 κύματα, μείναμε όρθιοι», είπε κλείνοντας την ομιλία και ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησης, καλώντας τους να ψηφίζουν τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, «μιας Ελλάδας πιο δίκαιης που θα προχωρήσει μπροστά». Το χρωστάμε στον ελληνικό λαό, παρατήρησε.

Μητσοτάκης στην Βουλή: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!
Με επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Καταψηφίζουμε όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του προϋπολογισμού, αλλά μέσω αυτού συνολικά την Κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, της βαριάς λιτότητας, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Της απαράδεκτης κυβέρνησης που χειροτέρεψε τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ότι αυτοί συμβολίζουν».

Για την επίθεση στον ΣΚΑΙ επισήμανε ότι «είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε από όταν ήσασταν ακόμα αντιπολίτευση Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να καταλήξουν σε βόμβες Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία μας σε διαφορετικές απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να την φιμώσουν με βία. Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να κλείσει πριν τέσσερα χρόνια αν εσείς κ. Τσίπρα δεν προκαλούσατε εκλογές με την συνδρομή του κύριου Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ευθύνες στην κυβέρνηση για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ απέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή λέγοντας προς τον πρωθυπουργό: «Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή που ήσασταν ακόμη στην αντιπολίτευση… Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η στοχοποίηση των ΜΜΕ… Έχετε καταγγείλει πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους… Η τρομοκρατία θρέφεται μέσα σε μια κοινωνία που -ένα τμήμα της τουλάχιστον- έχει αποκτήσει δυστυχώς ένα αίσθημα ανοχής στη βία. Και για αυτά φέρετε και προσωπική ευθύνη, κ. Τσίπρα
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παγίδευσε τη χώρα σε νέο κύκλο λιτότητας» και παρέπεμψε στις δηλώσεις Ρέγκλινγκ και Βίζερ ότι στις αρχές της διακυβέρνησης η ζημία ανήλθε στα 100 δισ.
«Πληρώσαμε πολύ ακριβά την πολιτική σας απάτη που τώρα βαφτίζετε αυταπάτη» υπογράμμισε.
«To QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε «εναλλακτική λύση» και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε! Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ» ανέφερε.
Όπως είπε τον στόχο της ΝΔ περιγράφει το δίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες καλές δουλειές.
Κάλεσε τον κύριο Τσίπρα να μιλήσει και για τις εξελίξεις στα εθνικά μέτωπα. «Ανεβήκατε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλετε τους Μακεδόνες μέσα στο σπίτι τους. Να πείτε ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία. Ερμηνεύσατε όπως θέλατε την ιστορία. Μιλήσατε πάλι για τον εμφύλιο σκορπίζοντας τον διχασμό. Ο κ. Κοτζιάς ζητά μυστική ψηφοφορία για το σκοπιανό τώρα. Φοβάστε κάτι; Θα ακουστεί το ναι που θα πείτε εσείς εκεί που όλοι ο άλλοι είχαν πει όχι» ανέφερε για το Σκοπιανό.
«Περιμένω να μιλήσετε και για την Αλβανία. Για την υφαρμπαγή της περιουσίας της μειονότητας. Με απειλήσατε ότι θα με καταγγείλετε στις Βρυξέλλες. Δεν είπατε τίποτα ούτε για τον φίλο σας κύριο Ράμα. Θα το πω εγώ. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της μειονότητας μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες. Για να δούμε αν σε αυτό τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε» τόνισε.
Τέλος αμφισβήτησε το «περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα που πνίγεται σε ορυμαγδό σκανδάλων» και έκλεισε με μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες.

Γκάφα Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είπε ότι όλα αυτά θυμίζουν όσα έλεγαν ακραίοι της ΝΔ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα: «Θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν…»! προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις τόσο από του Παύλου Χρηστίδη από το ΚΙΝΑΛ. του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη και του συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη
Ο Παύλος Χρηστίδης
Ο Παύλος Χρηστίδης σε δήλωσή του σχετικά με όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε: «Το πιστόλι που χρησιμοποίησε η δεξιά για να χτυπήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον συνδέσει με τη 17Ν, σήμερα, το έχει ο κ. Τσίπρας στο δικό του θηκάρι και λέγεται Πάνος Καμμένος».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης
Σε ανάρτησή του στο twitter o Άδωνης Γεωργιάδης ανέφερε: «Απίστευτος γκαφατζής ο Αλέξης, είπε επί λέξει σε ένα κρεσέντο κατά ΝΔ: «θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν…» εν τω μεταξύ αυτό το έλεγε και το είχε γράψει ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο λένε ότι δεν είναι ακραίος». 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης
Ακραίος για τον Τσίπρα είναι ο Πάνος Καμμένος σχολίασε στο Twitter ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία από το βιβλίο του Πάνου Καμμένου «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ».
Ο Πάνος Καμμένος
Απάντηση σε όλα αυτά έδωσε όμως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter: «Ουδέποτε χαρακτήρισα τον Ανδρέα αρχηγό της 17Ν – Αυτοί που διέδωσαν την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας». 

Share.

Comments are closed.