Μαθητές του 4ου Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση

0

Την Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι για την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.
Το βιωματικό εργαστήρι περιλάμβανε την κατασκευή νέων χρήσιμων αντικειμένων από «άχρηστα» υλικά και την αναλυτική ενημέρωση για τη χωριστή συλλογή οργανικών και μετατροπή τους σε κόμποστ και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να εμπλακούν ενεργητικά στη διαδικασία της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης/κομποστοποίησης μέσα στον χώρο του σχολείου και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη από τους ειδικούς παιδαγωγούς που υλοποίησαν τη δράση.
Στο σεμινάριο παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Κοσμόπουλο και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, καθώς και την ομάδα υλοποίησης του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Share.

Comments are closed.