Κίνημα Αλλαγής: Η επιλογή της Β. Θάνου πλήττει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

0

Την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου, σχολιάζουν με καυστικό τρόπο στο Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κ. Θάνου έχει διατελέσει υπηρεσιακή πρωθυπουργός, πρόεδρος του Αρείου Πάγου και …άμισθη σύμβουλος στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού την επομένη ακριβώς από τη λήξη της θητείας της στην προεδρία του Αρείου Πάγου.
«Η αρχή της διάκρισης των εξουσιών ρίχνεται για ακόμα μία φορά στον καιάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής για την επιλογή της Βασιλικής Θάνου. «Κατ’ εντολή Τσίπρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, υπέβαλε επισήμως, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ανεξάρτητη Αρχή!!) η κ. Βασιλική Θάνου, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι, η κ. Θάνου έχει διατελέσει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και …άμισθη σύμβουλος στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα την επομένη ακριβώς από τη λήξη της θητείας της στην Προεδρία του Α.Π..
Επιπλέον, το γεγονός ότι διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης με τις προτάσεις της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η αναβάθμιση του κύρους και της ανεξαρτησίας των Ανεξαρτήτων Αρχών μας προκαλεί εύλογα να διερωτηθούμε το εξής: δεν υπάρχει άλλος επαρκής και έντιμος δικαστικός λειτουργός να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση;
».

Τέλος, ο τομέας Δικαιοσύνης του Ποταμιού αναφέρει: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την αρχή της θητείας της έδειξε την αντιπάθεια της στις ανεξάρτητες αρχές επιδιώκοντας την υπονόμευση τους. Στη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση μιλούσε για τη θωράκιση της ανεξαρτησίας τους ξεχνώντας το παρελθόν της. Με την πρόταση τοποθέτησης της συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Θάνου επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποδεικνύει ότι τίποτα από αυτά που λέει δεν εννοεί. Το βόλεμα ανθρώπων που υπηρετούν το σύστημα εξουσίας της είναι η μόνη της έγνοια.»
Να θυμίσουμε ότι η θέση αυτή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι έμμισθη με τετραετή διάρκεια.

Share.

Comments are closed.