Φώφη Γεννηματά: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τη μάχη των εκλογών – Υπηρέτης των ισχυρών ο Τσίπρας [Φωτο]

0

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση που να ενώνει αντί να διχάζει», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην 3η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Επίσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «προοδευτικό δεν είναι η άκριτη υποταγή στα κελεύσματα της συντηρητικής ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ούτε οι άκαιρες και τυφλές ρήξεις που οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Είναι η ικανότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης της ευρύτατης δυνατής λαϊκής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, να καθορίσει τους νέους εθνικούς στόχους και τα αποφασιστικά βήματα που τους υλοποιούν.”
Στη συνέχεια, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για τη μάχη των εκλογών και σημείωσε ότι “ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα, σε μια σύγχρονη Ελλάδα
».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
«Ο κ. Μητσοτάκης στο όνομα του “νέου” και φιλελεύθερου έχει επιβιβαστεί στο τραίνο της δεξιάς παλινόρθωσης», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναζητούν πρόθυμους βουλευτές. Ο ένας για να ακούσει ένα παραπάνω «ναι» και ο άλλος ένα παραπάνω «όχι». «Είναι πολλοί οι Καμμένοι των Πρεσπών» είπε με νόημα.
«Εμείς δεν θέλουμε να εμποδίσουμε απλά, αλλά να ανατρέψουμε τα σχέδια τους», συνέχισε η κ. Γεννηματά, «θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλουμε να γυρίσουμε πραγματικά τη σελίδα, που δεν γύρισε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρά τα όσα μονότονα λέει ο κ. Τσίπρας. Θέλουμε εθνική ομοψυχία».
«Θέλουμε τους Έλληνες ενωμένους. Σε αυτό είμαι ανυποχώρητη. Να μπει τέλος στα διχαστικά κηρύγματα και των δύο. Θέλουμε να αλλάξουμε τις προϋποθέσεις και τους όρους για την πορεία του τόπου. Να διατυπώσουμε ένα νέο αφήγημα για τη χώρα και την προοπτική της», σημείωσε.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στην 3η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής πατώντας ΕΔΩ
Σήμερα, στην 3η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, εγκρίθηκε το πρώτο και μεγαλύτερο «κύμα» υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την ανάρτησή μας με τίτλο
«Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ – Ονόματα υποψηφίων»
Αυτονόητο είναι να μην έχουν ολοκληρωθεί τα ψηφοδέλτια, μιας και υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπωςε για παράδειγμα οι διένεξη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην Άρτα µε τους κ Χρ. Γκόγκα και Χρ. Μέγα
Επίσης απομένουν και μεγάλες περιφέρειες, κυρίως του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου το παζλ θα λάβει την τελική του μορφή όταν απαντηθούν οι «γρίφοι» σχετικά µε την «κάθοδο» του Νίκου Ανδρουλάκη (πιθανόν στο Βόρειο Τοµέα), της Εύας Καϊλή (µπορεί να «κατέβει» στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την Ευρωβουλή), του Παύλου Χρηστίδη (που μας απέκλεισε το Επικρατείας)  και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από τις περιφέρειες που δεν ανακοινώθηκαν σήμερα είναι η Αχαΐα, όπου, όμως, θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του νυν βουλευτή Θ. Παπαθεοδώρου.
Τέλος στα χέρια της κ Γεννηματά βρίσκεται το Επικρατείας, όπου ακούγεται ότι θα «κατέβουν» ξανά ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και πρόσωπα µε ιδιαίτερο συμβολισμό, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τις κάλπες

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τις εργασίες της 3ης Συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Share.

Comments are closed.