Νικήτας Κάλφας: Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ

0

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι γεγονός. Και δεν μιλάμε για πολιτικές αστοχίες και λανθασμένες στρατηγικές.
Μιλάμε για σκάνδαλα τα οποία δεν πάνε στη Δικαιοσύνη ή τα καταχωνιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο τουλάχιστον έχει την εξουσία. Εξ ου και οι καταγγελίες για παρεμβάσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Είναι αλήθεια ότι μερίδα του λαού πίστεψε το κυβερνών κόμμα και το συνήθως οδυρόμενο συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ, ότι θα φέρουν τα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων στο φως και τους ενόχους στη Δικαιοσύνη, ότι θα ελέγξουν όλες τις «λίστες» Λαγκάρντ και Μπόργιανς και «Panama papers» και πως δεν θα αφήσουν τίποτα κρυφό. Όλα στο φως είπαν το 2015 και το επανέλαβαν πολλές φορές ως επικοινωνιακό και μόνο μέσο.
Δυστυχώς, τίποτα δεν έγινε. Και οι περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Χριστοφοράκου, Μαντέλη κ.λπ. όλες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως εξουσία παρέμεινε στα λόγια και σε φωνές χωρίς αντίκρισμα.
Δεν είναι όμως μόνον η απραξία που έχει απογοητεύσει τον κόσμο. Είναι η διαπλοκή και η διαφθορά στην οποία δεν αντιστάθηκε.
Οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας «Δίοδος» της οικογένειας Τσίπρα, με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να πάρει έργο ενός εκατομμυρίου, μένουν ακόμη αναπάντητες.
Το ηθικό πλεονέκτημα έγινε ανήθικο δυστυχώς και στην περίπτωση του ζεύγους των ομογενών πρώην υπουργών, Ράνιας Αντωνοπούλου – Δημήτρη Παπαδημητρίου, για την επιδότηση ενοικίου σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι.
Τα δημοσιοποιηθέντα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΠΑ και τα emails δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις υπουργοί και συγκεκριμένα οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης σχεδίαζαν με παράνομο τρόπο την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου και σε όφελος της εταιρείας ELFE, ενώ γνώριζαν ότι αυτά ήταν και υπερτιμημένα και, κυρίως, δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ένα από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, ο προκλητικός συγχρωτισμός του κατασκευαστικού ομίλου Καλογρίτσα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη και πολλούς ακόμη κυβερνητικούς αξιωματούχους αναδεικνύει την οσμή του μεγαλύτερου σκανδάλου στη διάρκεια της κρίσης.
Επίσης, έχει καταγγελθεί από ΜΜΕ (σ.σ. βλέπε «Liberal.gr») ότι η τροπολογία που ψήφισε η συγκυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσεται ο Ιβάν Σαββίδης από ένα άγος 38 εκ. ευρώ της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ δεν είναι ένα σκάνδαλο. Είναι τρία μεγάλα σκάνδαλα που ξεπλένουν και άλλους από το λαθρεμπόριο καπνού και τσιγάρων και από το εμπόριο του Τύπου.
Ας μην ξεχνάμε και το θέμα των χειρισμών απόπειρας οπλισμού στη Σαουδική Αραβία με την εισαγγελική έρευνα να διαβιβάζεται αμελλητί στη Βουλή επειδή σκόνταψε στο όνομα του κ. Καμμένου.
Είναι μερικές από τις περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Άραγε δικαιούται ο κ. Πρωθυπουργός να μιλάει για αδιάφθορη κυβέρνηση;

Προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

  1. Νικήτας Κάλφας: Ο «ενεχυροδανειστής» είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα μιας κοινωνίας που έχει πεθάνει και δεν το ξέρει
  2. Νικήτας Κάλφας: Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου και το τέλος της Μεταπολίτευσης
  3. Νικήτας Κάλφας: Σήμερα ήταν η καλύτερη ευκαιρία να κυρηχθεί Παγκόσμια Ανακωχή, αλλά πήγε χαμένη

 

Share.

Comments are closed.