Γονιός έδειρε το Λυκειάρχη μετά από επίπληξη του γιου του – Κατέθεσε μήνυση ο παθών

0

Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας από γονέα μαθητή σε βάρος διευθυντή σχολείου των Χανίων, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 14/12/2018, μετά από κλήτευση του γονέα σχετικά με παραβατικά επεισόδια που ενεπλάκη ο γιός του.
Συγκεκριμένα ο νεαρός μαθητής συμμετείχε σε δύο περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς και άσκησης βίας την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να κληθεί την επομένη  ο γονέας για να ενημερωθεί σχετικά με το τι συνέβη και για την ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί.
Όντως ο πατέρας του νεαρού μαθητή, ο οποίος φοιτά με τον δίδυμο αδερφό του στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων στην Αμπεριά, προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή και κατά την ενημέρωση για τα επεισόδια και εκεί επιτέθηκε και έδειρε τον λυκειάρχη και φυσικά, εξαφανίστηκε!.

Κατέθεσε μήνυση ο διευθυντής
Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του γονέα που του επιτέθηκε, προέβη ο διευθυντής του σχολείου, ενώ κινήθηκε και η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zarpanews.gr, ο διευθυντής του σχολείου πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύματα κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού ενώ εξετάστηκε από οφθαλμίατρο και ΩΡΛ.

Το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το αποτρόπαιο περιστατικό:
«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.
Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας

Τι λέει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και δήλωσε στο zarpanews.gr ότι συντάσσεται πλήρως με τον χειρισμό του σχολείου απέναντι στα παραβατικά περιστατικά που ενεπλάκη ο συγκεκριμένος μαθητής. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι “τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανέχομαι προσωπικά από κανέναν και σε κανένα σχολείο των Χανίων”.

Share.

Comments are closed.