Δέσμευση Κυριάκου Μητσοτάκη για 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται και αύξηση αφορολόγητου [Φωτο]

0

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να στηρίξει τα νέα ζευγάρια από την πρώτη ημέρα της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Έθεσε ως «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» να υπηρετήσει την κοινωνία και να κλείσει τις «πληγές του διχασμού» για τις οποίες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.
Σε ότι αφορά τη δέσμευσή του για τη στήριξη των νέων ζευγαριών ανακοίνωσε, από το βήμα του 12ου συνεδρίου, ότι θα υπάρξει επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα και αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί.
Στόχος του όπως είπε είναι «πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι: η σημαντικότερη χαρά της ζωής».
Επίσης δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας
Τόνισε ότι η ανάπτυξη πρέπει να επουλώσει τα ρήγματα. «Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω» υπογράμμισε.
Έθεσε ως «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» να υπηρετήσει την κοινωνία και να κλείσει τις «πληγές του διχασμού» για τις οποίες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι:

 • Είμαστε η παράταξη που έχτισε τη δημοκρατική μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών. Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
 • Είμαστε η παράταξη που τόλμησε πρώτη να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, βρισκόμενη τότε μπροστά από την εποχή της. Χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
 • Είμαστε η παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες κάτω από την πολιτική της στέγη. Χάρη στον Κώστα Καραμανλή.
 • Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά.
 • Είμαστε η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα ενωμένη σε μια νέα εποχή ευημερίας, σε μια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη.

Με τη φράση «φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά» ο κ. Μητσοτάκης άσκησε εντονότατη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο των πεπραγμένων της, δίνοντας έμφαση στη διάλυση της μεσαίας τάξης, την εξαπάτηση των Ελλήνων ως εργαλείο της πολιτικής της και φυσικά στο Σκοπιανό. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι:

 • δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει το μείζον εθνικό πρόβλημα,
 • είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι”, δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας
 • αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.

Τα σκάνδαλα, η Μάνδρα, το Μάτι, το προσφυγικό, το Ελευθέριος Βενιζέλος, η ΔΕΠΑ
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

 • Μας ακούει κάθε Έλληνας που υφίσταται εθνικές ταπεινώσεις και προσβάλλεται από μία διαρκή και ανελέητη προπαγάνδα που διαστρέφει την αλήθεια, δημιουργεί ψευδείς εχθρούς και τεχνητή πόλωση.
 • Που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι.
 • Που λασπολογεί κατά των αντιπάλων, διχάζει την κοινωνία και σκεπάζει σκάνδαλα.
 • Από τη διασπάθιση των κονδυλίων 1,6 δις για το προσφυγικό, μέχρι την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
 • Από το διαγωνισμό για το Ελευθέριος Βενιζέλος που η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ στους παραχωρησιούχους, μέχρι την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τη μετατρέψει σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων.
 • Και φυσικά, από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, μέχρι τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το 12ο συνέδριο της ΝΔ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner