Tα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Μεσολόγγι 

0

Την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 1-12-2018, τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Association of European Journalist), στο πλαίσιο της τετραήμερης παραμονής τους στην Αιτωλοακαρνανία, συμμετέχοντας στις εργασίες συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσής τους.
Τους δημοσιογράφους των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης υποδέχτηκαν στην Πινακοθήκη του Δήμου ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου Αγγελική Καζαντζή, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος και ο Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Λάμπρος Σταθόπουλος.
Στο χαιρετισμό του ο Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε τα μέλη της Ένωσης  στη δεύτερη πατρίδα του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ,  αναφερόμενος στην ιστορία αλλά και την  παράδοση της δημοσιογραφίας στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, που συμπυκνώνεται  στη φράση του Ελβετού Φιλέλληνα «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».
Με θερμά λόγια για την πόλη, την Ιστορία της αλλά και την υποδοχή εκ μέρους του Δήμου, μίλησαν αμέσως μετά ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Otmar Lahodynsky καθώς επίσης κι ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος Βρυξελλών  Χρήστος Δουλκερίδης. Ακολούθησε δε ξενάγηση στο χώρο της Πινακοθήκης από τον Γιώργο Αποστολάκο. Παρευρέθηκαν επίσης, η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ροδάνθη Φλώρου και η Γραμματέας Ελένη Σπίνουλα – Ζαβιτσανάκη. Την αποστολή συνόδευαν ο Πρόεδρος Πάνος Σόμπολος και μέλη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, ενώ συμμετείχε επίσης ο Διευθυντής της εφημερίδας Εστία  Μανώλης Κοττάκης.

Share.

Comments are closed.