Σύλλογος Υπαλλήλων Κ.Υ. Υπουργείου Παιδείας: Μεταφέρουν το πρωτόκολλο του υπ. Παιδείας για λόγους ασφαλείας στα Πατήσια από το Μαρούσι

0

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κ.Υ. του υπουργείου Παιδείας κάνει μια απίστευτη καταγγελία. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του  ότι ο κ. Γαβρόγλου «βρήκε ποιοι τελικά απειλούν την ασφάλεια του κτιρίου και κυρίως του ίδιου: είναι οι πολίτες και οι κούριερς που έρχονται στο υπουργείο για να καταθέσουν αιτήσεις και δικαιολογητικά και να ρωτήσουν για πληροφορίες στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών».
Για τη λύση αυτού του ακανθώδους προβλήματος «φέρεται να σχεδιάζει ο υπουργός τη μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΕΠΟ σε κτίριο του υπουργείου στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Στρατηγού Δαγκλή». Πάντως εμείς θα συστήναμε στο Υπουργό, εάν όλα αυτά δεν είναι feke news να τα μεταφέρει στο Μεσολόγγι, όπου θα τους προσφέραμε και κτίριο, για αυτές τις ανάγκες εντελώς δωρεάν!!!!!!
Ας επανέλθουμε στα σοβαρά και ας διαβάσουμε την ανακοίνωση καταγγελία του Σύλλογος Υπαλλήλων Κ.Υ. Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα αυτό
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ενώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει ζητήσει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία και να θέσουμε μία σειρά από θέματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο, ο υπουργός φαίνεται πως μας ετοιμάζει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σύμφωνα με διοικητικούς παράγοντες του υπουργείου ο κ. Γαβρόγλου βρήκε ποιοι τελικά απειλούν την ασφάλεια του κτιρίου και κυρίως του ίδιου: είναι οι πολίτες και οι κούριερς που έρχονται στο υπουργείο για να καταθέσουν αιτήσεις και δικαιολογητικά και να ρωτήσουν για πληροφορίες στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών.
Η “λύση” που φέρεται να σχεδιάζει ο υπουργός είναι η μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΕΠΟ σε κτίριο του υπουργείου στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Στρατηγού Δαγκλή. Τα σχέδια αυτά είναι ανήκουστα και θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνα, γιατί δείχνουν την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντί να δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τα επιτείνουν περαιτέρω, διαταράσσοντας τον προσωπικό και εργασιακό βίο των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου.
Πάνω απ’ όλα όμως ο υπουργός, αν πράγματι ετοιμάζει κάτι τέτοιο, θεωρεί προφανώς ότι οι πολίτες είναι απειλή και πως πρέπει μια δημόσια υπηρεσία, αντί να είναι ανοικτή στους πολίτες και διάφανη στη λειτουργία της, να κατεβάσει τα ρολά που πριν λίγο καιρό χωρίς μελέτη και άδεια της Πυροσβεστικής εγκατέστησε.
Στο ενδεχόμενο υλοποίησης αυτού του σχεδίου θα αντιδράσουμε δυναμικά. Δεν θα δεχθούμε τη σαλαμοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου και τη μεταστέγασή τους.
Δεν θέλουμε άλλωστε να πιστέψουμε ότι το δημοκρατικό ήθος του υπουργού συμβαδίζει με τον αποκλεισμό των μαθητών και των γονιών τους, των φοιτητών, των δασκάλων και των καθηγητών και γενικότερα όσων ζουν στην χώρα από το να έχουν πρόσβαση στην κεντρική διοικητική δομή της παιδείας και της εκπαίδευσης. Κατά τα άλλα ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι εξαγγελίες στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών εντός του υπουργείου ως μιας ζωντανής έκθεσης με πρόσβαση στους επισκέπτες του υπουργείου και σε οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.
Κύριε Γαβρόγλου, σταματήστε να νομίζετε ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου είμαστε στρατιωτάκια που μας κάνετε ό,τι θέλετε. Ως δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούμε το Λαό, υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, και γι’ αυτό απαιτούμε να μας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κώστας Κοτζαμπασάκης                                Τόνια Μητσοτάκη
» 

Share.

Comments are closed.